Hibbs: Hästarna måste se fina ut

TRAV

Stureplansprofilen Anna Hibbs är väldigt noga med sitt utseende.

Nu anser hon även att travhästarna måste se snygga ut när de tävlar.

– Det är väl ingen som vill gå ut på en scen eller en arena och se ut som skit, säger Hibbs i dokusåpan ”Stureplan-Solvalla”.

I det andra avsnittet av dokusåpan ”Stureplan-Solvalla” fick vi se när Stureplansprofilen och modebloggaren Anna Hibbs flyttade in hos travtränaren Claes Sjöström. Hibbs ska bo på Sjöströms gård utanför Uppsala i en vecka och lära sig så mycket om travhästar som möjligt.

Nu, i det tredje avsnittet, har Hibbs börjat arbetet i stallet och det första uppdraget hon får är att rida en häst. Hibbs börjar med att borsta av hästen hon ska rida.

– Anna trodde att det var en skönhetstävling när hon skulle göra i ordning Tappaintehoppet första gången. Det skulle putsas på naglarna och det skulle klippas luggen, jag vet inte allt vad det var. Men här i travet gäller det att springa fort, säger Sjöström i programmet.

”Ingen vill se ut som skit”

Hibbs däremot förstår inte alls Sjöströms tankegångar. Enligt henne måste hästarna se bra ut när de ska ut och tävla eller träna.

– Han ser inte hur viktigt det är att hans hästar ser väldigt bra ut på travbanan, det sitter inte bara hur fort man springer, utan det sitter hur man ser ut när man springer. Hur man bär upp sig själv.

– Jag tycker det är jätteviktigt att hästarna ser snygga ut, särskilt när de är med i tävlingar. Det är väl ingen som vill gå ut på en scen eller en arena och se ut som skit liksom. Jag tycker det är viktigt att de är snygga.

”Får se om hon kan något”

Hibbs ridtur gick mycket bra och Sjöström hoppas att Anna kommer lära sig mycket om trav under veckan.

– Vi får väl se om hon egentligen kan något om hästar, eller om hon har förmågan att kunna lära sig, säger Sjöström i dokusåpan.