Frank: Det blir mycket travsnack med Jessica

Foto: Frank Andersson är klar för Let´s Dance. ”Det lär bli mycket travsnack med Jessica Almenäs”, säger han.
TRAV

Frank Andersson är klar för succéprogrammet Let’s Dance i TV4.

Nu tänker brottarlegendaren och hästägaren försöka få in nytt folk till travsporten.

– Det lär bli mycket travsnack med Jessica Almenäs. Jag ska även introducera de andra deltagarna i travvärlden, säger Frank Andersson till Trav365.

I veckan blev det klart att den flerfaldige världsmästaren i brottning är klar för Let’s Dance. Den travtokige hästägaren och spelaren kommer inom kort att lägga sig i hårdträning.

– Ja, det stämmer att jag ska vara med, bekräftar Frank Andersson till Trav365.

– TV4 har frågat mig i flera om jag vill vara med. Jag har sagt nej tidigare men nu tänkte jag att, va fan, vi kör. Töntstämpeln är ju borta från programmet och det är två miljoner tittare. Det ska bli en rolig utmaning.

Hur är det med dansstegen?

– Jag är ringrostig. Det är länge sedan jag stuffade runt på dansgolvet nu. Det var väl på nåt disco nånstans. Jag har ingen större erfarenhet av att dansa.

Hur långt kan du gå?

– Det är svårt att säga. Hoppas att jag klarar att vara kvar i ett par program i alla fall. Det känns som en kul grej och det får bli som det blir. Det är ingen tävling på liv och död och jag tar det lite med en klackspark. Fast å andra sidan lär man komma i form och det skadar ju aldrig, säger han med ett skratt.

– Vi börjar träna den 14 december och jag ska dansa med Charlotte Sinclair. De säger att hon ska vara bra så det låter tryggt. Men som sagt, jag ser det mest som en kul grej.

Kommer du att dyka upp på träningarna?

– He, he, det vet man aldrig. Jag har ju den sjukdomen i mig att jag inte alltid passar tiderna. Jag tror i alla fall att jag har vinnarskallen kvar och sedan får vi se hur det blir med tekniken. När jag tävlar vill jag alltid vinna och jag lovar att ge allt, säger Frank Andersson.

”Mycket travsnack”

Trav, spel och hästar är brottarlegendarens stora passion. Han är bland annat delägare i stjärnhästen Red Hot Dynamite som har sprungit in över fem miljoner kronor. Under Let’s Dance-perioden har han för avsikt att få de andra deltagarna travintresserade. En som redan är involverad i travet är programledaren Jessica Almenäs som även är programledare i Vinnare V75.

– Det lär bli mycket travsnack med Almenäs. Jag ska även försöka få de andra deltagarna att kliva in i travets underbara värld. Självklart kommer jag att göra ett V75-system varje fredag som de andra ska få vara med på. Det vore även kul om vi kunde göra ett besök på Solvalla någon gång, menar Andersson.

Hur är läget med din häst Red Hot Dynamite hos nye tränaren Lutfi Kolgjini?

– Det verkar bra. Ludde har kört några jobb med hästen och är nöjd. Han tyckte att han var lite lat i träningen men kändes fin. Eventuellt blir det start i Paris annandag jul. Men det är inte helt bestämt ännu.