V75-stjärnan gör sin sista start på lördag

TRAV

Stig H Johanssons toppsto slutar tävla efter lördagen lopp

V75-hästen Skully Gully gör sin sista start på lördag.

Efter helgens lopp säljs hästen som avelsto.

– Som tränare skulle jag naturligtvis velat köra med henne ett år till men jag har förståelse för att köparen vill ta henne i avel så fort som möjligt, skriver Stig H Johansson i sin krönika i dagens Sportbladet.

Stig H Johanssons Skully Gully startar som favorit på V75 vid helgens jackpott på Halmstad. Men lördagens lopp blir troligtvis det sista loppet i karriären.

Ägaren har beslutat att hästen ska sluta tävla och gå till avel i stället. Tränaren Stig H Johansson skriver själv om beslutet i fredagens krönika i Sportbladet.

”Skully Gully som startar i morgon gör sin sista start för oss och troligtvis någonsin. Hon är såld till en italiensk stortränare, stuteri Kronos, och ska gå till avel. Hon har gjort rätt för sig. Som tränare skulle jag naturligtvis velat köra med henne ett år till men jag har förståelse för att köparen vill ta henne i avel så fort som möjligt. Business is business, skriver han.

Bra läge

Johansson tror dock på bra chans i loppet på lördag.

”Förutsättningarna ser bra ut. Bra läge och distansen är bra för henne också. På förhand ser det ut som en hygglig chans”, skriver han.

Skully Gully började sin karriär i Finland och var en av Finlands mest lovande unghästar då. Efter en skada flyttade hästen till Sverige och travtränaren Stig H Johansson.

USA-födda Skully Gully har gjort 37 starter och tjänat 2,4 miljoner kronor. Hästen har haft fina framgångar på V75 och tagit flera segrar.