Sjöberg: Kommer garanterat bli vinst

TRAV

Höjdhoppslegendaren besöker Elitlloppet – spelar med Brolins kändislag

Foto: Patrik Sjöberg.

Efter succén med storvinsten på Dagens Dubbel har Patrik Sjöberg fått blodad tand.

Nu kommer höjdhoppslegendaren till Elitloppet – tillsammans med kompisen Tomas Brolin.

– Det kommer garanterat att bli vinst på liret, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

I samband med inspelningen av Mästarnas mästare spelade Sjöberg en del på travet. Tomas Brolin är en stor travfantast och hästägare med god inblick i sporten. Han lockade med flera av deltagarna och de gjorde gemensamma system under veckorna på Malta. En dag vann Brolin, Patrik Sjöberg och Tomas Johansson 100 000 kronor på Dagens Dubbel.

– Det var riktigt kul. Brolin har bra koll på hästarna. Han har ett genuint intresse och lägger ner mycket tid på det. Vi spelade en del ihop och den högsta vinsten var på 100 000 kronor. Vi satsade en tusenlapp var, har Patrik Sjöberg berättat tidigare för Trav365.

”Riktig folkfest”

Nu kommer den förre världsmästaren till Stockholm och Solvalla. Han kommer att besöka elitloppshelgen ihop med kompisen Tomas Brolin.

– Elitloppet är ju en riktig folkfest och det ska bli skitkul att gå dit. Jag har aldrig varit där tidigare och det var längesedan jag var på trav överhuvudtaget. Men det här ska bli jätteskoj.

– Nu när man är omgiven av experter med Brolin i spetsen kommer vi att spela ihop igen. Det kommer garanterat att bli vinst för han har järnkoll på travet. Jag har det däremot inte, säger Sjöberg med ett skratt.

Så framgångarna har inte fortsatt efter storvinsten på Dagens Dubbel?

– Nej, vi spelade flera gånger när vi var på Malta men vann inget. Själv brukar jag köpa en Harry Boy när jag står i kön i tobaksbutiken. Men senaste vinsten var på sex kronor så det har legat på den nivån.

– Men nu räknar jag med att det blir bättre utdelning när vi är på Solvalla. Det blir trav och spel både lördag och söndag.

Spelar fotboll med Brolin

Patrik Sjöberg är också i Stockholm i ett annat ärende. På torsdagen innan elitloppshelgen avgörs en fotbollsturnering med travanknytning. Tolv fotbollslag drabbar samman på Östermalms IP i Stockholm. Där vimlar det av travprofiler och övriga kändisar. Turneringen heter Coupe du Ronde och är ett samarrangemang mellan Kanal 75, facktidningen Travronden och restaurang Undici. Favorit till segern är Brolin Allstars, med Tomas Brolin som lagkapten. Brolin kommer att vara målvakt och bland övriga spelare märks Anders Limpar, Doktor Alban, Thomas Bodström, Janne Viktorsson, Dramatenskådisen Thomas Hanzon. Laget har nu förstärkts med profiler som Jan-Ove Waldner och Patrik Sjöberg. Detta efter att både Challe Berglund och Peter ”Foppa” Forsberg har lämnat återbud.

– Jag ser fram emot turneringen och självklart kommer vi att vinna. Jag kommer att spela på topp hela tiden och ösa in målen. Det blir min roll i laget. Jag kommer inte att lämna straffområdet, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Och tillägger:

– Visserligen är det säkert 30 år sedan jag spelade fotboll, men jag kan inte se hur vårt lag ska kunna torska. Det kommer att bli en kul helg i Stockholm.