Publicerad:
Uppdaterad:

”Hästen ska med på alla kuponger”

Publicerad:
Uppdaterad:
Segergest efter V64-1? Håkan K Perssons jättelöfte Famous Fayline jagar sjätte raka segern.
Foto: Malin Albinsson/ALN
Segergest efter V64-1? Håkan K Perssons jättelöfte Famous Fayline jagar sjätte raka segern.

Fem starter - fem segrar.

Den här veckan startar jättelöftet Famous Fayline på V64.

– Han är helt klart en av de talangfullaste hästar jag har haft, säger tränaren Håkan K Persson inför onsdagens jackpotkryddade V64-omgång på Solvalla.

Famous Fayline vet inte hur det känns att förlora. Som tvååring inledde han i fjol tävlingskarriären med tre raka segrar och två starter in på treåringssäsongen är han fortsatt obesegrad.

– Jag vet inte hur bra han är. Han är inte tränad för att starta tidigt utan gör det på talang, så det klart att jag rankar honom högt. Han är helt klart en av de talangfullaste hästar jag har haft. Han är som La Bellouet vid samma tid, säger Håkan K Persson.

Stallkamraten La Bellouet tillhörde kulltoppen bland de treåriga stona under fjolåret och förhoppningen är att Famous Fayline går en liknande framtid till mötes.

– Jag hoppas såklart att han fortsätter att utvecklas och kan vara med i årgångsloppen.

Vilka egenskaper är det som gör honom till en häst utöver det vanliga?

– Han har bra löpskalle och bra uppfattning. Och så har han väldigt bra teknik. Han travar väldigt lätt utan att krångla något alls. Han är stabil och förnuftig.

”Ska med på alla kuponger”

Det är jackpot på V64-spelet den här veckan. Det betyder att en eventuell ensam vinnare med sex rätt kan håva in elva miljoner kronor. Famous Fayline startar redan i den första avdelningen - Oktan Sunds lopp - och han får axla favoritskapet.

– Det ska bli spännande. Han gick jobb i dag (läs söndag) och han kändes väldigt fin. Det är mycket bättre tryck i honom nu än inför senaste starten i Eskilstuna. Dessutom ska han gå med rycktussar för första gången. Det provade jag i dagens jobb och han svarade bra på det.

Famous Fayline har tagit fyra av sina segrar från ledningen. Den här gången har han lottats till spår fem bakom startbilen och därifrån är taktiken given.

– Han öppnade rätt bra utan att jag pressade honom senast och han tål att man kör på honom utan att bli het, så jag kommer naturligtvis att prova framåt från början.

Vilket råd ger du till V64-spelarna?

– Det klart att han ska med på alla kuponger men man ska också tänka på att han möter bättre hästar än tidigare, säger Persson ödmjukt och tillägger:

– Hade du frågat mig direkt efter att jag kört honom i dag hade jag kanske varit kaxigare. Nu har jag hunnit smälta det lite. Men jag ser fram emot onsdag med tillförsikt.

Match i matchen

Vid sidan av alla jackpotmiljoner och loppets förstapris på 100 000 kronor kommer Famous Fayline också att gå en match i matchen. Med på startlinjen är nämligen Anna Forssell-tränade Bolgheri. Även han har Axevalla som hemmabana och då han också hade ett fint fjolår fick han för en månad sedan dela utmärkelsen Årets tvååring med Famous Fayline på Axevallas travgala. Hästarna har bara mötts på banan en gång tidigare, när de kvalade i september.

– Då var min först i mål, säger Persson.

Att det skulle ligga någon extra prestige i onsdagens möte förnekar han emellertid.

– Tvärtom är det kul att Axevalla har två av förhandsfavoriterna. Det är ett bra betyg till banan. Men det klart att jag vill vinna.

Ola Johansson/KANAL75

Publicerad:
Publicerad: