Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 14–1–6–9–8–13–5–10–11–7–3–4–2–12.

Kommentar: Maharajah gör ännu en comeback efter en skada som stoppade honom strax innan Elitloppet i våras. Han rapporteras ha tränat bra och har även varit inne på Solvalla och joggat 1.17,5 över 1 600 meter. Normalt sett står världsstjärnan i en klass för sig här men han är inte på topp och ska tävla med skor runt om. Det kan finnas ringrost och även om han normalt ska vinna så kan han behöva ett par genomkörare innan toppformen infinner sig. Ulm Karsk har utvecklats starkt och haft ett kanonår. Han har radat upp toppinsatser i V75 och senast spurtade han mycket bra från

ett dåligt läge. Är snabb ut bakom bilen men frågan är hur rask ut han är när det nu är voltstart. Är hursomhelst ett av de främsta motbudet om Maharajah kommer bort. Please Perfect är också ett spets- och vinstbud. Han vann enkelt från ledningen senast och springspår med Thomas Uhrberg i sulkyn brukar innebära en pangstart till ledningen. Kan mycket väl hålla hela vägen i så fall. Quangaroo Zet har löpt godkänt i V75 och håller bra form. Kan vara ett skrällbud.

DD-2

Rankning: 14–6–11–12–4–2–15–8–5–3–10–9–1–7.

Kommentar: Jumble Ås var kanonfin när hon vann överlägset i V75 senast då hon forcerades till ledningen i ett tidigt skede. Körs återigen av Jorma Kontio och trots tillägg med 20 meter kan den spurtstarka damen räcka igen om det klaffar lite under vägen. Fortune Again galopperade senast på en kladdig bana på Axevalla. Var fin vid segern innan dess och har visat bra form i flera tidigare lopp. Kan öppna snabbt och skulle hon hitta till ledningen tidigt kan hon bli svårpasserad. Ragata är bara tre år och möter äldre och mer rutinerade konkurrenter här. Har dessutom ett dåligt läge med bakspår men det är absolut inte något fel på formen och senast gick hon ett mycket snabbt slutvarv i Oaks-finalen utan att få några pengar. Nu blir det barfota runt om vilket känns intressant.

Sportbladet