Tränaren varnar för ny V75-skräll

Klaus Kern om sin V75-chans på Romme

Han skrällde på V75 till över sju gångerna pengarna i februari.

I dag kan det vara dags igen för Sundsholms Keynote att chocka spelarna tillsammans med sin tränare Klaus Kern.

– Jag tycker att hästen känns bättre än någonsin. Han är mycket bättre nu är när han vann V75 på Axevalla, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

Sundsholms Keynote och Klaus Kern ser ut att bli bortglömda av V75-spelarna vid dagens lopp på Romme.

Det var hästen även vid V75-tävlingarna på Axevalla i mitten av februari då Sundsholms Keynote stod för den största överraskningen då han vann till över sju gångerna pengarna tillsammans med lärlingen André Bakker.

Senast startade hästen vid V75-finalen på Solvalla då han var fyra på nya rekordet 1.14,1 – trots att loppet började med en galopp.

– Jag laddade för mycket och då galopperade han. Men upphämtningen var jättebra och han känns ännu bättre efteråt, säger Kern i ATG:s nyhetsbrev.

”Säkert 20, 30 meter bättre”

Enligt Kern har hästen känns riktigt bra i veckans jobb.

– Han är mycket bättre nu är när han vann V75 på Axevalla. Det är stor skillnad och det går inte att jämföra. Han är säkert 20, 30 meter bättre nu och han är också bättre än senast i finalen, säger han.

”Får jag ledningen så kör jag där”

Planen är att hästen ska tävla barfota runt om, precis som vid segern på Axevalla. Dessutom blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– Det är några fina hästar med, främst Asterix Hornline och Västerbo Fantast men min häst har toppform och får jag ledningen så kör jag där. Det blir spännande och han ska absolut räknas,  säger Klaus Kern.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!