Stjärnan slagen i årsdebuten

Ändå ett namn för svenska storloppet?

Brad de Veluwe och Tuomas Korvenoja efter segern i Sprintermästaren 2012.
Brad de Veluwe och Tuomas Korvenoja efter segern i Sprintermästaren 2012.

Det blev förlust i årsdebuten för Finlands bästa häst Brad de Veluwe i Helsingfors på onsdagskvällen.

Tränaren Tuomas Korvenoja var ändå mycket nöjd och kanske får vi se hästen i Olympiatravet.

Brad de Veluwe hade inte gjort någon start sedan 29 september i fjol när han klev ut på Vermo i Helsingfors på onsdagen.

Spelad till bottenoddset 11 för 10 blev det dock ”bara” en andraplats till slut för hästen som vann Sprintermästaren i Halmstad 2012.

”Naturligtvis nöjd”

Tuomas Korvenoja tog ledningen från innerspåret men Irving Rivarco och Antti Teivanen pressade våldsamt i inledningen.

Under slutrundan kom Pitch Command upp på utsidan och pressade. Hästen som tidigare tränades av Stefan Melanders på Solvalla, kunde också slugga sig förbi sista biten.

Segertiden skrevs till 1.11,5. Brad de Veluwe tiondelen efter som tvåa.

– Jag är naturligtvis nöjd med insatsen. Hästen är inte redo för ett sånt lopp han fick i dag då det gick hemskt fort första biten. Det kom mjölksyra sista hundra meterna. 1.11,6 är en bra tid i årsdebuten, sa Tuomas Korvenoja.

Aktuell för Olympiatravet?

Beslut om framtiden tas under torsdagen enligt Tuomas Korvenoja. Storloppet Killerin Eliitti i Jyväskylä körs 26 april och samma dag Olympiatravets final på Åby.

Brad de Veluwe var innan loppet aktuell för ett wild card till Olympiatravet. Återstår att se hur det blir med den saken.

Loppets vinnare Pitch Command delade ut 21 gånger pengarna i vinnarodds. Hannu Torvinen körde hästen som tränas av Mia Kjellman, heltidsamatör stationerad nära Vasa. Pitch Command tränades av Stefan Melander till i höstas då hästen köptes av den kände hästägaren Reima Kuisla.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!