”Hon har ställt upp med allt och aldrig backat”

Adrian Kolgjini hyllar flickvännen Saga Scott – berättar om tunga tiden efter kokainavstängningen

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75, TR BILD
Adrian Kolgjini berättar om den tunga tiden efter kokainavstängningen.

TRAV

Stjärnkusken Adrian Kolgjini, 25, testades positivt för kokain och stängdes av i sex månader.

I en stor intervju med Kvällsposten berättar han om den tunga tiden – och stödet från flickvännen och sambon Saga Scott.

– Hon har varit guld värd, ställt upp med allt och aldrig backat, säger Adrian Kolgjini.

Det var 13 december i fjol som nyheten slog ner som en bomb i trav-Sverige.

Stjärnkusken Adrian Kolgjini, 25, hade testats positivt för kokain 5 december efter tävlingar på Jägersro.

Adrian Kolgjini förklarade det hela med att någon måste ha spetsat hans drink, på ett nattklubbsbesök i Helsingborg 2 december.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, sa Adrian Kolgjini till tidningen Sulkysport och fortsatte:

– Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här.

”Allvarligaste drogbrotten”

Den 25-årige stjärnkusken stängdes av i sex månader av Svensk Travsport.

”Nämnden har tittat på hur straffskalan ser ut i övriga samhället och där ses kokain som ett av de allvarligaste drogbrotten”, skrev travförbundet på sin hemsida.

13 juni var Adrian Kolgjini tillbaka i sulkyn på Vaggeryd och har sedan dess bland annat vunnit fem lopp.

”Straffade mig extra hårt”

I en stor intervju med Kvällsposten berättar Adrian Kolgjini om den tunga tiden efter avstängningen och framtiden, där tanken är att han ska ta över pappa Lutfis rörelse vid årsskiftet.

Han hyllar familjen, sambon Saga Scott och menar på att han blev extra hårt straffad, tack vare sin pappa Lutfi Kolgjini.

– Jag är helt hundra på att de straffade mig extra hårt på grund av att pappa har jagat de ansvariga på Svensk travsport och kritiserat varenda en av de som var med och straffade mig tidigare i krönikor, för att han har tyckt att de har misskött sitt jobb. Det kan de gott få höra, säger Kolgjini.

”Hon har fått stå ut med skit också”

Efter avstängningen fick han stöd av sin familj, kollegan Erik Adielsson hörde av sig flertalet gånger, som Kolgjini nu väljer att tacka. En som alltid stått vid Adrian Kolgjinis sida under den tunga perioden är flickvännen, och numera sambon Saga Scott.

– Familjen är allt. Den har varit enormt betydelsefull. Det har fört oss lite närmare under den här perioden, säger han till Kvällsposten och fortsätter:

– Sedan har Saga varit enormt viktig för mig. Hon har varit guld värd, ställt upp med allt och aldrig backat. Det är klart det varit en jobbig tid för henne också. Hon har fått stå ut med skit också eftersom hon är en offentlig person och det är jäkligt beklagligt. Hon har verkligen varit en klippa, det kan man lugnt säga.

Avstängd i Hugo Åbergs

På tisdag avgörs Hugo Åbergs Memorial på hemmaplan i Malmö och Jägersro. Tanken var att Adrian Kolgjini skulle köra Dante Boko, men fick inte dispens på grund av avstängning.

Pappa Lutfi Kolgjini var rasande när beskedet kom i onsdags förra veckan.

I stället kör Christoffer Eriksson stallets häst och pappa Lutfi Kolgjini kör Rajesh Face.

Adrian Kolgjini körde in 7,2 miljoner kronor som kusk under 2017. Under 2018 har han hittills kört in 1,3 miljoner kronor på 77 starter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!