Trav

Sportbladets V75-tips

Foto: Kanal 75

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Årjäng.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Inte mycket till lopp då den svenska stoeliten är tunn. Trots att vi spikar hoppas vi nästan på lite mer spänning än vad det ser ut att bli.

Tipsettan

En man som vägrar att legitimera sig ens inför polisen är inte lätt att tas med. Så hur konkurrenterna i det här loppet ska våga syna Åke Svanstedt har vi svårt att se. När ”grön pyjamas” spänner ögonen i de andra kuskarna lär de vika in svansen mellan benen och säga: ”varsågod, ta över ledningen”. (och varför inte, Merger Blue Chip är en mycket bra häst att ha ryggen på). Sedan är det här loppet inte så mycket mer att orda om. Merger Blue Chip matchar­  bättre hästar än dessa och när hon får bestämma i ledningen finns det ingen i det här gänget som har något att säga till om. Åke Svanstedt ser ut att få en fin lördag som inleds med en vattentät seger bakom Merger Blue Chip.

Motbuden

Simb Ruby är i sitt livs form. Hon är startsnabb och det skulle vara intressant att se henne ta emot Merger Blue Chip i ledningen. Men som ni säkert redan förstått tror vi inte att det sker, utan att man (tränare, kusk, ägare, skötare) i stället är helt nöjda om Simb Ruby kan sno åt sig andraplatsen.

Skrällbudet

Global Kitten var tre bakom Merger Blue Chip och en annan topphäst, Tamla Celeber, senast.

Spetsbudet

So Here I am är snabb ut, men släpper. För att göra en lång historia kort tror vi att Merger Blue Chip sitter i ledningen när 500-meterspålen passeras.

! Statistik­vinnaren

Merger Blue Chip.

V75-2

Loppet

Tror man inte på våra två bör man strecka många.

Tipsettan

Super Karma var ingen attraktion när han provade V75-konkurrens tidigare i år, men var helt enkelt inte på topp den gången och hade dessutom ett dåligt läge då. Nu har han ett bra spår, han är förnuftig och spåret ska inte vålla honom några bekymmer, och fin form med ett lopp i kroppen. Vi tror att han har mycket bra chans från de flesta positioner.

Motbuden

Super Karma är ett spikbud men lite rädda är vi för att Digital Hard Drive kan sno åt sig ledningen. Han var så pass fin senast att han ser ut att kunna bli en svår nöt att knäcka från den positionen. Bakom de två vi streckar är det mycket jämnt.

Skrällbudet

Dean Meatloaf är värd att nämnas på sin fina form.

Spetsbudet

Digital Hard Drive i kraft av spåret?

! Statistik­vinnaren

Super Karma.

V75-3

Loppet

Årjängs Stora Pris är ett topplopp.

Tipsettan

Örjan Kihlström kan inte ha haft något lätt val när han var tvungen att bestämma sig för om han skulle köra

Orecchietti eller Tamla Celeber. Han valde Orecchietti, och därför gör vi också det… Nej, det är inte därför, utan för att vi (liksom Kihlström?) tycker att Orecchietti är Sveriges bästa häst, hittills i år bör tilläggas, de dagar han fungerar.

Motbuden

Tamla Celeber avslutade cirka 1.07,5 sista 700 meterna senast och det är inte ofta vi haft sådana­ tider­ på vår klocka, någonsin. Att man sedan ska ta tider­ med en nypa salt numera är en sak. Det var imponerande­ att se Tamla Celeber springa precis allt hon kunde­ en så lång bit utan att stumna. Sanity ser underba­r ut. Senast var han rökt tidigt då han fick alldeles för långt fram till täten men avslutning vittnade om fortsatt toppform, eller normalform kanske vi ska kalla det i Sanitys fall?

Skrällbudet

Över den här distansen känns Quarcio du Chene som, om inte ett skrällbud, så i alla fall som en outsider.

Spetsbudet

Hårt emot, men om You Bet Hornline kan hålla ledningen finns det ingen anledning för honom att lägga sig på rygg även om motståndet är stenhårt. Svårt att läsa vem som får överta om han inte vill ha ledningen.

! Statistik­vinnaren

Sanity.

V75-4

Loppet

Fina hästar, men ändå… för att vara ett lopp i den näst högsta klassen inom V75 ett otroligt lågklassigt lopp.

Tipsettan

Att trycka av Mellby Sambuca från start borde ge samma kick som att skicka iväg sin Jaguar i 200 på landsvägen. Efter en sämre insats av Mellby Sambuca näst senast valde Åke Svanstedt ett mer defensivt upplägg än vanligt med honom senast. Då var hästen åter sig själv, men efter att ha släppt till topphästen Friction fick Mellby Sambuca chansen för sent för att hinna utmana. Här blir det aldrig tal om att släppa ledningen. Om Nantucket får en fin resa med lucka i tid kanske han kan utmana, annars ser vi inga som helst hot mot Mellby Sambuca i jakten på seger. En mycket bra spik.

Motbuden

Nantucket är fin och insatsen näst senast var imponerande. Senast avslutade han också bra. Nantucket är ingen startraket men hans kusk lär göra allt som står i hans makt för att få ryggen på Mellby Sambuca – att hålla ut denne i spetsstriden kan det knappast bli tal om – och från den positionen är andraplatsen säkrad. Kanske kan Nantucket till och med bjuda match om luckan dyker upp i tid? Parkin är stenhård, men ska ha vinna från den dödsposition som förmodligen väntarhonom måste vår tipsetta ha en sämre dag.

Skrällbudet

Lindus Key har de bästa startryggar han kan önska.

Spetsbudet

Mellby Sambuca.

! Statistik­vinnaren

Mellby Sambuca.

V75-5

Loppet

Kul kallblodslopp.

Tipsettan

Rinde Turbo visade senast att han är mogen sånt här motstånd.

Motbuden

Raggmunken och Fetter’n T.G. är givna.

Skrällbudet

Rossi är en joker.

Spetsbudet

Rinde Turbo testas i front den här gången?

! Statistik­vinnaren

Fetter’n T.G.

V75-6

Loppet

Jämnt då några av de främsta fått sämre lägen.

Tipsettan

Quick Razz avslutade strålande senast. Bakspåret är ett minus men han är en av ganska få hästar i loppet som tål att göra jobbet själv om det krävs.

Motbuden

Twigs Tiffany kan vinna både från ledningen och bakifrån, men behöver hjälp på vägen. Edward Ale är ett formfrågetecken men kapacitetsmässigt är han med säkerhet den bästa hästen. Orion Kronos ska inte dömas på sin dåliga rad, han är bättre än så.

Skrällbudet

First Lane har läget som borgar för en fin resa. Han har gått bra när han fått spara speeden.

Spetsbudet

De tre innersta spåren är alla snabb ut. Av dessa är det troligast att Twigs Tiffany vill åt ledningen. Men vi ser Orion Kronos som favorit att sitta i ledningen efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Edward Ale.

V75-7

Loppet

Fint fyraåringslopp.

Tipsettan

Only In Its Class är, kan vi lova, svår att ta 20 meter på för alla hästar i Sverige.

Motbuden

Nästan alla på tillägg är stjärnor i sin klass.

Skrällbudet

Brightman har läget, och det är mycket värt.

Spetsbudet

Only In Its Class.

! Statistik­vinnaren

Only In Its Class

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!