Trav

Han årsdebuterade med svenskt rekord

TRAV

Kriterie-vinnaren är tillbaka

Kriterie-vinnaren Pato årsdebuterade i Kalmar på måndagen.

Fyraåringen imponerade stort och passade på att sätta ett nytt svenskt rekord, då han vann på 1.14,5 över 3200 meter med voltstart.

– Han har en enorm skalle, berömde kusken Peter Ingves.

Pato gjorde en perfekt säsong 2011 med seger i bland annat Svenskt Trav-Kriterium, hästen var obesegrad i sina fem starter.

I år har efterhängsna problem gjort att Patos årsdebut blev sen. Men den var också också bländande.

I ett voltstarts-lopp över tre kilometer, där Pato stod med tre tillägg, presenterade Petri Puro sin stjärna i ett lysande skick konditionsmässigt. Trots måtliga 20 000 kronor i förstapris, hade loppet även lockat V75-vinnaren Nino Coger till start, och inför slutrundan var det upplagt för en duell med Pato i andra par utvändigt och Nino Coger i tredje par utvändigt.

Ledaren G.K. Spinaround kastade in handuken tidigt, Pato hade ett klart grepp in på upploppet men Nino Coger försökte att gå i närkamp hela upploppet ner utan att lyckas. Båda dessa lämnade de övriga hästarna med flertalet längder, men 50 meter från mål skakade Nino Cogers tränare och kusk Fredrik Persson uppgivet på huvudet.

Patos kusk Peter Ingves var lyrisk i vinnarcirkeln:

– Han ger precis allt. Det är så roligt att han är tillbaka. Jag och Petri Puro sa innan det här loppet att om han inte är bra i dag, får vi kanske glömma derbyt och sikta på andra lopp. Men efter det här får vi nog tänka om

Kanal 75/Robert Okpu

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!