Trav

”Folk har tröttnat på att han aldrig vinner”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: KANAL75

TRAV

Här är V75:s uthålligaste häst.

Harry Haythrow, sex år, gör sin 22:a raka V75-start på lördag.

– Folk har tröttnat på att han aldrig vinner, men nu kan vi skrälla, säger Johnny Johansson.

Harry Haythrow är alla travtränares drömhäst. Hästen har sedan han började sin karriär 2009 gjort 47 starter vilket resulterat i 24 placering bland de tre främsta. Hästen har under det senaste året gjort 21 raka lopp på V75 – och tagit pengar i 17 av dem. Trots att Harry Haythrow tjänat över 1,2 miljoner kronor får hästen ofta kritik av spelare och experter.

Anledningen: Hans dåliga vinnarstatistik.

”Blir giftig”

Sexåringen har bara vunnit tre lopp vilket gör många skeptiska. På lördag är hästen återigen tillbaka på V75 – där han jagar en efterlängtad seger. Hedershästen startar i V75-6, där förstapriset är 150 000 kronor.

– Jag är smått optimistisk den här gången. Hästen känns verkligen jättefin, jag har precis varit ute och kört honom och han är oerhört smidig. Jag tror att Axevallas långa upplopp gynnar honom om han får rätt lopp. True Advantage och Montgomery Hill är troligen bättre hästar, men får han rätt ryggar in på upploppet blir han giftig tror jag. Han är stark i spurten, säger amatörtränaren Johnny Johansson.

Tycker du att hästen har dålig vinnarskalle?

– Nej, absolut inte. Folk har tröttnat på honom då han aldrig vinner men det är inte där det sitter. Vi vill ha en häst som vi kan tävla med länge, och vi har sagt att han ska gå invändiga lopp för det är hans chans att vinna lite då och då. 

Vad säger du om hans galna V75-facit?

– Det är otroligt. Han är lika pigg och fin när vi började starta honom, och han visar inga tendenser att han tycker detta är tråkigt. Men nu ligger vi risigt till. För att komma med på V75 behövs det mycket poäng och får vi inte en hygglig placering nu blir det svårt att komma med nästa gång.

Vad är din hälsning till V75-spelarna?

– Om man nu väljer att gardera ska man ha med honom tycker jag. Vill man ha med en skräll ska man ha med honom. Jag vill varna för honom, han känns väldigt fin för dagen, säger Johnny Johansson till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!