Han är klar för loppen i Paris

Publicerad:

Kallblodet får åka till Frankrike.

Sjuårige valacken Rino Dox är klar för de årliga kallblodsloppen i Paris.

Ägaren och tränaren Carl-Anders Hansson från Bollnäs har åtminstone möjlighet att åka med sin häst efter segern i uttagningsloppet på Bergsåker på fredagskvällen eftersom det är valfritt deltagande.

Foto: kanal 75

Sedan 2002 har Frankrike arrangerat en särskild vecka för kallblodiga hästar från Sverige, Norge och Finland.

Det handlar om två lopp på den franska huvudstadsbanan Vincennes - Prix des Trotteurs "Sang-Froid" och Prix des Pays Nordiques.

23 och 26 februari arrangeras loppen igen och en tid framöver plockas de kalla landslagen om fyra hästar ut i respektive land.

Bergsåkers uttagningslopp kördes som den sista avdelningen på V65-speletet. Vinnaren Rino Dox tränas och ägs av Carl-Anders Hansson från Bollnäs som nu alltså har att bestämma sig om det blir någon resa till Frankrike eller inte för sjuåringen.

I förutsättningarna för loppet står nämligen att ettan och tvåan "har möjlighet" att starta på Vincennes. Tvåa slutade Jan-Olov Perssons B.W. Gulliver.

Ohlsson champion

I segersulkyn bakom Rino Dox satt Ulf Ohlsson, 2011 års kuskchampion på Bergsåker. Inför årets sista tävlingskväll i Sundsvall var Ulf Ohlsson tvingad att ta tre segrar för att ta hem championatet samtidigt som Robert Bergh blev segerlös, vilket också skedde.

Mikael Wikner /Kanal 75

Publicerad: