Jessica Almenäs

Almenäs: ”Sugen på att börja jobba igen”

Av: 

Erik Pettersson

Gör comeback i tv på lördag – börjar med V75-sändning Jessica Almenäs börjar att jobba igen efter kollapsen i höst: ”Jag är på väg upp!”, säger hon.
Gör comeback i tv på lördag – börjar med V75-sändning Jessica Almenäs börjar att jobba igen efter kollapsen i höst: ”Jag är på väg upp!”, säger hon.

TRAV

På lördag gör programledaren Jessica Almenäs comeback i trav-tv efter sin kollaps i höstas.

En plan tillsammans med cheferna kommer att läggas upp – för att undvika att gå in i väggen igen.

– Jag har en jättebra dialog med mina chefer, säger hon i ”Träningspodden”.

Det var i höstas som den folkkäre Almenäs bröt ihop efter en V75-sändning.

– I slutet på sändningen började jag svettas, jag började skaka, kunde liksom inte kontrollera att jag skakade, och fick hjärtklappning. Fick lite svårt att andas, och siffrorna som jag skulle läsa började snurra. Jag tänkte ”Gud, måtte jag inte svimma i direktsändning, berättade hon då.

Börjar med en V75-sändning

Planen var att ta ledigt från allt jobb i en månad.

Det blev längre tid än så – för att ha tid att återhämta sig.

Men på lördag 16 januari gör Almenäs, som Trav365 tidigare avslöjat, comeback i rutan, i V75-sändningen från tävlingarna i Gävle.

Till Kanal 75, som producerar travet i tv, stora glädje:

– Alla har tydliga roller och vet vad de ska göra, det är tydligt att vi håller Jessica som nummer ett, har Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal75, tidigare berättat för Trav365.

”Faktiskt inte känt något sug”

Jessica själv pratar om sin comeback i rutan i ”Träningspodden”.

– Faktiskt så känner jag mig lite sugen på att börja jobba igen. Och det har jag inte känt på hela hösten, när jag varit ledig. Jag har faktiskt inte känt något sug överhuvudtaget, men nu börjar jag känna litegrann ”det blir lite kul ändå”. Man vill vara där det händer, men det har jag inte känt på länge heller, jag har mest velat sitta i min lägenhet med mina barn. Men jag är på väg upp!

För att undvika att rusa in i väggen på grund av för mycket jobb, så kommer Jessica att lägga upp en plan för första halvåret 2016 med sina chefer.

– Jag har en jättebra dialog med mina chefer. Och vi ska göra en plan första halvåret, så får man hålla sig till den, tänker jag. Det är också skönt, om man är en person som har svårt att säga nej, som jag är, att man har någonting att skylla på, eller vad man ska säga. Jag får inte jobba mer under det här halvåret, för mina chefer, säger Almenäs i ”Träningspodden”.

”Hon är en superstar för oss”

Kommer hon jobba mindre med trav än normalt i och med den här ”planen”?

– Njae, det innebär att vi ska se till att hon får samordning på alla uppdrag hon gör. Det får inte bli för koncentrerat runt en helg. Om vi till exempel kör dubbla V75-omgångar lördag och söndag, då är det kanske inte så lämpligt att hon gör båda. Och lika se över hur hon jobbar med Nyhetsmorgon och Let´s Dance, det måste bli en balans med jobb, sett över hela året. Det handlar om det, säger Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal75 till Trav365.

– Det är inget konstigt egentligen. Vi jobbar för att det bli ett drägligt jobbschema för alla, fortsätter han.

Hur många lördagar i månaden kommer hon jobba?

– Hon ska uppfylla sitt avtal, med antal dagar. Men det är ett avtal mellan henne och oss. Det är inte ett visst antal dagar per månad.

Hur viktigt är det att hon är tillbaka?

– Ja, det är jättekul! Det är skönt att ha henne tillbaka. Hon är en superstar för oss. Och det är hon för att hon jobbar med andra stora uppdrag och syns väldigt mycket. Vi är stolta över att ha fostrat henne till den stjärnan hon är.

Trav365 har sökt Jessica Almenäs för en kommentar.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jessica Almenäs

Trav