Miljongården ekar tom – efter stjärnans flytt

”Vi har inte hittat någon tagare på så stora ytor”

1 av 7 | Foto: HOLGER ELLGARD/WIKIMEDIA COMMONS
Fituna Säteri ekar tomt.
TRAV

Fituna Säteri är värderad till 155 miljoner kronor – och där höll stjärnan Timo Nurmos till i 14 år.

Efter att tränaren flyttade för tre år sedan så används den inte.

– Vi har inte hittat någon tagare på så stora ytor, säger ägaren Michael Lindblom till SportExpressen.

Solvallas Timo Nurmos, 58, har i flera år tillhört en av landets bäste travtränare. I fjol körde Timo Nurmos stall in drygt 23,2 miljoner kronor och tidigare i år skrev Timo Nurmos in sig i historieböckerna för evigt, då Timos superstjärna Readly Express vann världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique i Frankrike.

I 14 år höll Timo Nurmos till på en av Sveriges mest historiska gårdar, Fituna Säteri, värderad till 155 miljoner kronor.

”Blev en stor omställning”

För tre år sedan lämnade dock stjärntränaren gården och flyttade i stället till Jordanstorp Säteri, mellan Flen och Gnesta.

Sedan dess används inte gårdens enorma travresurser alls. Något som SportExpressen först rapporterade om.

Fituna är historisk mark och köptes under 2010 av Michael Lindblom, som i och med det blev Stockholm läns femte största markägare.

– Det blev en stor omställning. När Nurmos flyttade ut blev vi tvungna att fundera på vilken driftsinriktning vi skulle ha på gården i framtiden, säger Michael Lindblom till tidningen.

”Provade med lite mindre hyresgäster”

Lindblom bor själv i gårdens huvudbyggnad och de renoverade bostäderna på gården är numera uthyrda, men i stallarna ekar det tomt, och likaså den stora anläggningen med travbanor.

– Vi har inte hittat någon tagare på så stora ytor. Men rätt som det är dyker det kanske upp någon travkille som hör av sig. Så många travtränare är det inte som har en så stor verksamhet som Timo Nurmos. Sedan provade vi med lite mindre hyresgäster, vilket har både för- och nackdelar. Mest nackdelar. Men som det är nu gäller det att se till vad som är bäst på sikt, säger Micael Lindblom till SportExpressen.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Lantbruk

Solvalla

Flen

Gnesta