Lyckoruset: ”Han är grymt bra...”

TRAV

Galopp igen för Elitloppshästen – då skrällde Brobergs kanon

1 av 3 | Foto: Spitcam Jubb hinner före Bravo Navarone.

Tjacko Zaz galopperade direkt i Elitloppet.

På V75 gjorde han det igen – som storfavorit. Då skrällde Spitcam Jubb till över 13 gånger pengarna.

– Han är så jäkla bra, sa segertränaren Micael Broberg.

Spelad till 40 procent så var Tjacko Zaz en av de största favoriterna när V75 avgjordes på Kalmar under söndagen.

När hästen startade i Elitloppet blev det en kort resa då hästen galopperade direkt efter starten med John Campbell som kusk.

På Kalmar-travet blev det mer eller mindre en repris. När Tjacko Zaz skulle attackera efter start så hamnade han i galopp med Johnny Takter i sulkyn och hamnade direkt 30 meter bakom fältet.

”Så jäkla bra”

I stället kunde Spitcam Jubb ta ledningen i loppet med Kaj Widell i sulkyn. Strax efter sista sväng såg det dock kört ut för hästen att vinna då Lutfi Kolgjini och Bravo Navarone kopplade greppet.

Då ryckte Kaj Widell huvan på hästen och Spitcam Jubb kunde kontra på Bravo Navarone och ta hem segern i silverdivisionens V75-7 värd 125 000 kronor.

Efteråt var det en överlycklig tränare i Micael Broberg som intervjuades i TV12.

– Jag sa att han skulle ta spets. Rycker man huvan på honom på upploppet så tar det en stund innan han får upp farten, Han är så jäkla bra. Det känns för bra, sa en lycklig Broberg.

”En fantastisk häst”

– Det var tacksamt att några hoppade i början (Re Doc och Tjacko Zaz) men jag tror inte de hade kommit förbi ändå, fortsatte han och skrattade.

Segerkusken Kaj Widell berättade om avslutningen av loppet där Spitcam Jubb såg slagen ut.

– Det gick väldigt fort. Lutfi Kolgjini tryckte på ordentligt med sin häst med all rätt. Han (Kolgjini) hade greppet sista biten men vi kontrade. Spitcam Jubb höll farten och Bravo Navarone stannade litegrann. Vi hade turen och marginalerna på vår sida, sa han och passade även på att hylla skrällhästen:

– Jag är lika imponerad varje gång, det är en fantastisk häst.

Tjacko Zaz utmanade sista biten in mot mål och slutade till slut fyra i loppet. Tredjeplatsen knep Kim Eriksson med This Is It N.O..