Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Jägersro, tisdag 8 augusti.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 3–9–7–8–1–5–6–4–2.

Kommentar: Sprinterlopp är inte det roligaste som finns men det här är en rolig proposition, tack vare att det blev få hästar på start, där det ska bli spännande att se om tilläggshästarna kan jaga ifatt främst Persimmon Face, som ju, trots att han inte är någon startraket, borde hålla spets även om vi ser Victorious Star från springspår på tillägg som en het utmanare i just den kampen. Men tipset får Eldrick Boko som också är startsnabb. Det blir förstås svårt för honom att nå ledningen, men en bra resa bör det ändå bli. Silver ­Annie var mycket bra senast, då över lång distans. Men det är ­normalt sett den här distansen som är hennes bästa.

✓ DD-2

Rankning: 6–9–11–1–2–4–5–3–10–8–12–7.

Kommentar: Fyraåriga ston gör upp i V64-­avslutningen och även om det är två hästar som ser ut att höja sig ­lite över de övriga är vi inne på att det kan bli en ­överraskning. ­Bessie Lane känns i alla fall sårbar om hon inte skulle nå ­ledningen. När det gäller Maremma Sock var hon mycket bra senast. I hennes fall är det mest att vi hoppas att bakspåret på något sätt ska kunna ställa till det, även om vi tycker att niondespår är ett helt okej läge för det ­mesta, så även nu. Denco’s Moon Kilab har fyra raka. ­Hårdare emot den här gången men hon har vunnit med en gäspning så stort som varje gång, det ser ut att finnas ännu mer att plocka ut ur henne. I övrigt går vi mycket på spåren.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 3–9–7.

DD-2: 6–9.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Persimmon Face har förstås bra spetschans från inner­spår med bara två hästar på start, men vi ser framför­allt Victorious Star som en het utmanare.

DD-2: Bessie Lane övertar från Joie au Coeur H.C.?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Eldrick Boko.

DD-2: Denco’s Moon Kilab

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel