Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Solvalla och Åby, onsdag 29 mars

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby, 29 mars.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången.

Spelstopp 20.30

TV4 Sport 20.00

ATG24 17.45

✓ V86-1

Loppet

Ett fint lopp inleder och vi låser loppet på två hästar.

Tipsettan

Om du för tre år sedan frågade Robert Bergh om han hade någon intressant treåring i stallet som han trodde lite extra på så svarade han utan att tveka: Balfour! Karriären har inte gått spikrakt, men nu verkar Balfour på rätt köl igen. Han kan öppna snabbt, men laddar kusken Jan Norberg från start ökar galopprisken till nära nog 90-procentig nivå. Trots att det är svårt att sia om exakt var han hamnar är Balfour vårt givna val i loppet. Hade man kunnat få en garanti på ett felfritt lopp hade Balfour varit ett spikförslag.

Motbuden

Amazing Dynamite var med i det danska travderbyt förra året men galopperade i finalen. Det handlar om en läcker häst som gör årsdebut. Han kan öppna snabbt och hamna bra till direkt. Når han ledningen, förr eller senare, kan han vara en svår nöt att knäcka även för Balfour. Vi dubblar med dessa två på ­systemet.

Skrällbudet

Akermann är en annan dansk gäst (om än norskfödd häst) som gör årsdebut i detta lopp. I ett litet fält kommer han få chansen och med ryggar fram till upploppet kan han segerstrida trots avsaknaden av lopp i kroppen.

Spetsbud

Lightning Photo är supersnabb ur startgroparna och den trolige ledaren tidigt i loppet. Amazing Dynamite är också snabb ut, men nog inte tillräckligt snabb för att kunna hålla ut Lightning Photo. Men visst släpps väl Amazing Dynamite till spets om frågan ställs?

! Statistik­vinnaren

Balfour.

✓ Vår rankning

  1 Balfour

  3 Amazing Dynamite

  7 Akermann

  8 Diablo Boko

  4 Lightning Photo

  6 Sonny Bull

  2 Baron d’Inverne

✓ V86-2

Loppet

En ung lovande kusk kör vår förstahäst Coffie U.N.G.

Tipsettan

Coffie U.N.G. vann för tre starter sedan ett lördagslopp över lång distans. Efter det har han galopperat två gånger på V75, men senast såg han ut att ha gott om krafter kvar då slängde sig i galopp. Nu är det åter igen lång distans och håller sig bara Coffie U.N.G. på benen borde han ha en fin chans att runda till seger. Kör gör säkra Kim Moberg som oftast tar korrekta, taktiska beslut.

Motbudet

Carla d’Eronville är stark och är bra för klassen.

Skrällbudet

D.D.’s Perseverance har bra fart i benen. Se upp!

Spetsbudet

Adielsson leder volten, så Kimbee Dream i spets?

! Statistik­vinnaren

Carla d’Eronville.

✓ Vår rankning

12 Coffie U.N.G

  7 Carla d’Eronville

  9 D.D.’s Perseverance

  5 Mr Mayday

  8 Sansiro Gel

10 Super Benny

  1 Kimbee Dream

  4 Credit Joe

  2 Creme Fraiche

11 Bruiser Pace

13 Cassano Bob

  3 Maison Plage

  6 Golden League

✓ V86-3

Loppet

Let’s face it. Rajesh är nog bara bäst.

Tipsettan

Rajesh Face är en av stjärnorna i Lutfi Kolgjinis fyraåringsarmada som tidigt på ­säsongen imponerat stort. Sonen efter Raja Mirchi har i årets två starter haft tidig tätkänning och trots bakspår denna gång tror vi att kusken Adrian Kolgjini tidigt sänder mot täten och hästen har sådan respekt hos konkurrenterna att han välvilligt släpps dit. Om han sedan är lika bra som han varit hittills i år kan vi inte se honom förlora. Rajesh Face är inget spännande spikförslag men ett tryggt sådant.

Motbudet

Tromb Access har höga toppar och nu lopp i kroppen.

Skrällbudet

Digital Circle gjorde det bra mot fina hästar senast.

Spetsbud

Rocket Hill kan öppna bra och Wallaby likaså. Vi ­sätter dock låga odds på att Adrian Kolgjini  avancerar ­tidigt med Rajesh Face och får överta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Wallaby.

✓ Vår rankning

10 Rajesh Face

12 Tromb Access

  8 Digital Circle

  4 Wallaby

  1 Trust Boom Bay

  5 New Future

  9 Jägermeister Akema

11 Liza With A Z.

  2 Rocket Hill

  7 Ursus Hoff

  3 Bäckatorps Hektor

  6 Above Every One

✓ V86-4

Loppet

Kortlopp för relativt orutinerade hästar. Strecka många.

Tipsettan

Ushuaia As kan ­öppna bra och sitter ­troligen snabbt i ledningen. På sistone har hon fått ­attackera ­bakifrån och gjort det med ­beröm. Nu är det är kort ­distans och det ser ut som om Ushuaia As med Örjan Kihlström kommer att leda ­loppet väldigt länge. Hon har fått pausa en dryg månad efter ­senaste starten och kan behöva lopp i kroppen. En av flera som ­måste streckas.

Motbudet

Patricia Zaz har inlett karriären lovande med två vinster på fem starter. Segrarna är tagna från spets men i  de två senaste loppen har hon gått i ledningen och då inte kunnat försvara sig till slut. Bättre bakifrån?

Skrällbudet

Säsongsdebutanter från stall Kolgjini ska man ­bevaka så se upp för Gina Boko.

Spetsbudet

Ushaia As har bäst spår av de startsnabba.

! Statistik­vinnaren

Patricia Zaz.

✓ Vår rankning

  2 Ushuaia As

12 Patricia Zaz

  8 Goha Magic

  5 Gina Boko

  6 Global Trustful

11 Elvira Gamble

  1 Uno

  7 Postcard Hanover

10 Luna Nera Doc

  9 First Diamond

  3 M.T.Kimmono

  4 Water To Wine

✓ V86-5

Loppet

Litet men naggande gott fält.

Tipsettan

Diva Deo har säsongsdebuten avklarad och gick fullt godkänt som tvåa då. För att ­vinna denna gång krävs att formen höjts minst ett snäpp, men läget är finfint för en startsnabb häst som trivs i ledningen. På Åby finns ju open stretch så även om det finns motbud i spetsstriden tror vi att Diva Deo ganska smärtfritt hittar till spets och från den positionen har hon stark statistik; från ledningen har hon vunnit fem av sex lopp.  

Motbuden

Charisma K.W. är ett fint norskt sto som ­plockat många segrar mot bra motstånd. Raden är fylld med ettor och när hon inte kunnat vinna finns det ­förmildrande omständigheter. Den hästen som vann loppet där Charisma K.W. var femma på Bjerke i november var en viss Treasure Kronos som två månader senare deltog i Prix d’Amerique. Charisma K.W. är snabb ut och får en fin position. Hon har inte startat på nästan fyra månader men var bra förra året direkt i sin årsdebut på Åby. Angel Rain kan väldigt ­mycket och tillhörde i fjol kulltopparna bland de fyraåriga ­stona. I år har det dock gått trögare och senaste insatsen lämnar en del frågetecken. Men hon har pausat sedan dess och förmodligen kommer hon ut förbättrad nu och kapacitetsmässigt kan hon vinna detta lopp nästan oavsett resa. Salma Silvio tävlade även hon mot kulltopparna i fjol. Henne kan man inte nonchalera trots att det handlar om åresdebut.

Skrällbudet

Donatella Center kämpade tappert från dödens senast och var fastlåst med mycket krafter kvar gången innan. Hon är stark men har också en effektiv speed. Med rätt resa kan hon överraska.

Spetsbud

Många startsnabba med framspår. Mycket talar ändå för att Charisma K.W. tar ledningen och lämnar sedan över taktpinnen till favoriten Diva Deo.

! Statistik­vinnaren

Diva Deo.

✓ Vår rankning

  5 Diva Deo

  4 Charisma K.W.

  7 Angel Rain

  6 Salma Silvio

  2 Donatella Center

  8 Christine Sixteen

  3 Going Diablo

  1 Angie Simoni

✓ V86-6

Loppet

Tipsettan, tillika spiken, går mot femte raka segern.

Tipsettan

Island Life har gått otroligt bra i vinter och vunnit varje gång han gått felfri i sina senast sju starter. Nu har han dessutom fått ett fint utgångsläge och hittar troligtvis tidigt till ledningen. Tvingas han till ett lopp i andraspår klarar han av det också. Det finns många ­fina motståndare i loppet och utan Island Life i startlistan hade detta varit ett mycket jämnt lopp. Nu känns utgången given och vi tvekar inte när vi spikar.

Motbuden

Västerbo Realhigh var lysande senast efter en ofrivillig lång paus (struken för transporthinder) när han vann mycket överlägset och samtidigt såg helt obrukad ut. Om tipsettan gör bort sig med galopp är Väster­bo Realhigh förste utmanare. Antonio Tabac vann senast på bra sätt efter en kortare vintervila. Han är snabb ut och får en fin resa och är därför en het platskandidat. Snyting är härdad i V75-sammanhang och har en bättre form än vad man kan tro när man ser hans rad. Let it Happen gör bra lopp hela tiden och gör upp om platserna bakom tipsettan. Young Mystics formkurva går i helt rätt riktning.

Skrällbudet

Chase Dreamcatcher har en finfin kortspeed om han får en blygsam resa, vilket det ser ut att bli nu.

Spetsbud

Ett troligt scenario är att Antonio Tabac frontar för att sedan släppa till startsnabbe Island Life.

! Statistik­vinnaren

Island Life.

✓ Vår rankning

  4 Island Life

  9 Västerbo Realhigh

  3 Antonio Tabac

  2 Snyting

  6 Let it Happen

  5 Young Mystic

  1 Chase Dreamcatcher

  7 Jartinec

  8 Adams Pace

10 Amor Winner

✓ V86-7

Loppet

Kul lopp som inte är helt lätt att ranka.

Tipsettan

Att hästarna som står med 20 meters tillägg är bättre hästar än de som står på start råder ingen tvekan om, men formen på tilläggs­hästarna är diffus och det är inte givet att de klarar av att äta upp tillägget. Twin Peaks har gått rejält i årets starter och senast höll hon duktigt som tvåa på topptiden 1.12.0. Hästarna hon har innanför sig i startvolten är inga start­kanoner och att Twin Peaks tidigt kan hitta till ledningen är ingen omöjlighet men heller inget måste för att hon ska kunna vinna loppet.

Motbuden

Rolex Bigi inledde sin karriär med att vinna nio av sina tio första starter och att det handlar om en grymt kapabel häst råder inget tvivel om. Nu gör han åter­igen debut i ny regi (Maria Törnqvist är sjunde tränaren att sela ut Rolex Bigi till start!) och tongångarna från stallet är mycket positiva. Vi tror på fin chans men ser gärna en bra prestation innan vi vågar seger­tippa. Punk gör också han första starten på lång tid och nästan allt som står skrivet om Rolex Bigi här ovan gäller också för Punk. Han kan vinna om form.

Skrällbudet

Evelina Palema startade i höstas i sto-SM vilket skvallrar om hennes kunnande. Lopp i kroppen nu.

Spetsbudet

Buick Brodde är snabb ut och troligen den som hittar till ledningen. Släpper sedan till bra utmanare?

! Statistik­vinnaren

Rolex Bigi.

✓ Vår rankning

  3 Twin Peaks

  8 Rolex Bigi

10 Punk

  9 Evelina Palema

  5 Dogge Sting

  6 Grainfield Ace

  7 Buick Brodde

  4 Cantona Mearas

  2 Going To Press

  1 Miss Jäger

✓ V86-8

Loppet

Efter årsdebuten nämndes Elitloppet. Om det ska kunna vara aktuellt måste han vinna plättlätt nu.

Tipsettan

Tränaren Roger Walmann pratar varmt om King City och han har visat att han är en duktig sprinter, men minst ett snäpp sämre än de bästa. Nu handlar det om medeldistans och över den distansen har hästen faktiskt aldrig vunnit på 13 försök. Det är statistik som ororar en del, men motståndet denna gång är enklare än vad King City är van vid och finns det ens en gnutta sanning i tränarens Elitloppsflört är King City ett vettigt spikförslag. Men vi har råd att gardera.

Motbudet

Seedorf O.M.F. hade en fin säsong 2016 och av­slutade genom att i slutet på september vinna en ­silverfinal på Solvalla. Stig H Johanssons hästar ­brukar vara väl förberedda när de kommer ut till start men visst går det inte att räkna med toppform direkt.

Skrällbudet

Ja El Tomcat har mest tävlat i monté på sistone och gjort det skapligt. Han är snabb ut och försvarar sig bra ifrån spets. Känslan är att Björn Goop passar ­perfekt och kan få bra fart på hingsten.

Spetsbud

Ja El Tomcat kan öppna raskt och frontar om ­kusken vill. Utifrån laddas Camelot Sisu, Pebbe Simoni och Leo On Line och är det någon av dem som kan ­vara aktuella att släppa till är det Pebbe Simoni, men vi tror att Ja El Tomcat körs i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Seedorf O.M.F.

✓ Vår rankning

  3 King City

  9 Seedorf O.M.F.

  1 Ja El Tomcat

  7 Raffinos

  6 Pebbe Simoni

  2 Bozton Credit

  5 Fly The World

  8 Leo On Line

10 A.Hannibal

  4 Camelot Sisu

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav