”Han är seg, det har han varit hela tiden”

Foto: Kanal 75
Lars Wikström kan ta en tränardubbel på V86
TRAV

För fem år sedan vann han Svenskt Travderby.

Men i träning känns Beau Mec inte som någon ”derbyvinnare”.

– Han är seg och sådär, och det har han varit hela tiden, säger hästens tränare Lars Wikström till Trav365.

På onsdag är det jackpott på V86 – elva miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

En av favoriterna i V86-omgången blir den forne vinnaren av Svenskt Travderby 3 Beau Mec (V86-7).

Den nioårige hingsten finns sedan en tid tillbaka hos Bergsåkertränaren Lars Wikström, efter att tidigare ha varit hos Robert Bergh och Timo Nurmos.

Beau Mec har hunnit med två starter för Lars Wikström efter sitt ett år långa uppehåll och senast i Östersund slutade det med seger.

”Vill få honom ännu bättre”

– Det känns bra allting med hästen, men det är ingen häst som sticker ut i träning direkt och det har han inte gjort någon gång hos mig, säger Lars Wikström till Trav365 och fortsätter:

– Men han presterar ju i loppen och det är en löphäst.

Vad tror du om uppgiften för hans del den här gången?

– Jag tycker det ser bra ut och det är väl ingen annan häst i loppet som är bättre än han. Loppen ska ju köras och man vinner inte bara travlopp, men jag ser som sagt ingen som är bättre än honom och jag tror på en bra insats.

Har han blivit så bra som du trodde när du fick in honom i träning, har han blivit bättre, eller vad hade du för förväntningar?

– Han har ju visat att han hävdar sig i de flesta sammanhangen och det har aldrig varit några problem hos mig, han har jobbat på hela tiden. Jag skulle dock vilja få honom ännu lite bättre här hemma, säger Lars Wikström och fortsätter:

– Jag tycker inte att han imponerar i träning, en sådan som Goldel Delicious är till exempel bättre än honom i backen här hemma, och då har han ändå sprungit där hela sitt liv. Han är en riktig löphäst, men han är lite seg och sådär och det har han varit hela tiden.

”Som natt och dag”

Just 9 Golden Delicious (V86-2) startar också på V86, vad tror du om segerchansen där?

– Han jobbar alltid bra och det är lite som natt och dag mot Beau Mec, han har visserligen vunnit ett par lopp men annars är det en häst som hittills tränar bättre än han tävlar. Han springer lite med handbromsen i och det finns mer i honom.

Uppgiften?

– Jag vet inte, Svante Båths häst blir väl storfavorit och verkar startsnabb också så det kan bli lång väg fram till seger, men han har aldrig varit trött någon gång i loppen och det finns i honom. Han är spänd före loppen men trög i loppen så det är svårt att göra något i utrustningen på honom, men det finns där, i varje fall för den division han håller till i nu.

Bästa segerchansen?

– Det är Beau Mec.

Kan det bli en stalldubbel på V86?

– Det är svårt att bara vinna ett lopp, men skulle det klaffa så visst kan bägge vinna, absolut, säger Lars Wikström.