Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar, fredag 29 september

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Bergsåker, fredag 29 september.

Spelstopp 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 8–7–9–4–5–2–1–3–6.

Kommentar: Vi vågar inte svara på vem som är bäst av Pydin och Galileo i grunden, men dagsformen känns bättre för Pydin, Galileo hade ett par raka segrar inför sin senaste start men var klart sämre då och har fått vila i en och en halv månad efter det. Vi tror inte att han är på topp nu och därmed är det klar fördel Pydin som vann mycket lätt senast. Mjölner-hästarna Herkules och Spik är värst emot av övriga. Men främsta utmanare till Pydin är så klart alltså Galileo trots allt.

✓ DD-2

Rankning: 12–11–8–10–2–7–5–9–1–3–6–4.

Kommentar: Det lutar lite åt flerkupong på V64-spelet i kväll, och på en sådan lapp är Mofaksan en given spik. Vi har garderat henne på vårt system men det är mest för att få med några roliga, för vi tror väldigt mycket på henne. Pave Loma är inte mycket sämre men Mofaksan har vunnit de tre senaste mötena med norskan och verkar överhuvudtaget vara snäppet vassare för dagen. Pave Loma har dock hög kapacitet och har hon sin bästa dag går inte ens Mofaksan säker. Karlängs Linda är snabb, om kusken på ett vilsamt sätt kan lotsa fram henne så att Karlängs Linda har ett par tre längder till godo på Mofaksan och Pave Loma när det är dags för spurten att dras upp blir hon inte lätt att nå ifatt.

✓ DD-systemet 1 rad

DD-1: 8 Pydin.

DD-2: 12 Mofaksan.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Kjölstad Faks eller Järvsö Gisela. Det är inte livs-viktigt för loppets utgång. Mer intressant är vem av tilläggshästarna som tar första initiativet.

DD-2: Troligen Leistad Terna.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Galileo.

DD-2: Leistad Terna.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel