Vann 43 miljoner kr: ”Jag började att lipa”

Kompisgänget tog hem tidernas femte högsta travvinst • Minnena • Tipsen inför V75 på hemmaplan

avDaniel Söderbäck

1 av 5 | Foto: KANAL75
Lagledaren Patrik Olsson.

Kompisgänget blev ensamma vinnare på V75 och tog hem 43 miljoner kronor den 10 december 2016.

Det tog två år för lagledaren i gänget att se det avslutande miljonloppet. Hans reaktion:

– Det var mäktigt, jag började att lipa, säger Patrik Olsson inför lördagens V75-jackpott på hemmabanan Mantorp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på 43-miljonersvinnarna och Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Gå med i laget här. [Extern länk]


Lördagen den 10 december 2016 blev historisk för de sju vännerna från Mantorp.

På ATG Tillsammans hade de gjort ett privat system för 100 kronor andelen. Alla sju var med på systemet tillsammans med två andra anonyma spelare.

Efter att ha prickat in superskrällarna Finnskog Fokus och Baron Gift (båda spelade till en procent) satte den avslutande spiken Fossens Bonus spiken i kistan på Färjestad.

Vännernas system var det enda med sju rätt i landet och tidernas femte högsta travvinst var ett faktum. Vinsten: 43 058 556 kronor som de fick dela på.

– Det blir ingen normal vecka det här, sa lagledaren Patrik Olsson till Trav365 några dagar efter storvinsten.

”När han svepte fältet...”

På lördag är det V75 på gängets hemmaplan Mantorp som kryddas med en jackpott med 40 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Varje år ses de sju vännerna för att fira sin storvinst, där några i gänget har byggt nya hus och köpt bilar. I december i fjol fick Patrik Olsson se Fossens Bonus segerlopp för första gången.

– Jag hade inte sett det innan eftersom jag var idrottsledare under vinstdagen. När jag såg vår spik Fossens Bonus svepa fältet och segern var klar med 700 meter kvar till mål...ja, det var mäktigt. Jag började att lipa.

”Skulle nog uppfattas som drygt”

Hela gänget ses en gång per kvartal och V75 påminner dem om den där magiska lördagen.

– Jag tänker på den varje vecka eftersom vårt gäng fortsätter att spela på trav varje lördag så blir V75 en påminnelse. För oss sju blir det en gemensam nämnare som aldrig dör ut, säger Patrik Olsson.

Vad säger ni till varandra när ni pratar om vinstkvällen?

– Det blir ämnen som man bara kan prata om tillsammans med det här gänget annars skulle det nog uppfattas som lite vräkigt och lite drygt. Ibland kan någon av oss lipa för att vi sprack på Dagens Dubbel, då är det alltid någon som påminner att vi fortfarande är på plus, ha ha.


ANNONS: Här kan du ta rygg på 43-miljonersvinnarna och Sportbladets experter på V75. [Extern länk]


Inför lördagens V75-omgång på Mantorp har Patrik Olsson varit på banan för att inspektera men tycker inte att man behöver tänka på någonting speciellt som spelare när tävlingar avgörs på banan.

– Jag tycker inte det är något speciellt, banan är travets starka medeltrea och har haft bra banskötare sedan 1965. Det är lite lagom över allting. Väderleken ser ut att bli till vår fördel och de jag pratade med var inte oroliga för banan.

”Vet att hästen kan göra magi”

Vilka hemmahopp bör man hålla koll innan man lämnar in sin V75-kupong?

– Det fega svaret är väl Pär Tholes 14 Ryssebo la Reine (V75-6). Även om det är en nolla senast så är årsdebuten avklarad och hon ska ha många streck på sig.

– Jag tycker att Tomasz Wisniewskis 10 Indian Front i samma lopp är ett måstestreck. Carl Johan Jepson i sulkyn är supervass. Sedan måste jag nämna 12 Baron Gift (V75-5). Även om spåret är tufft så fanns hästen med på vår 43-miljonerskupong. Vi vet ju att den hästen kan göra magi.

Om ni skulle lyckas att bli ensamma vinnare någon mer gång på V75 – hur skulle ni reagera då?

– Vi skulle inte bli avmätta i alla fall. Det känns som man skulle försöka få till en ansökan till Guiness Rekordbok, det kan inte hända skitofta, ha ha. Det skulle vara helt övermäktigt så klart.


ANNONS: Jackpott på 40 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets system. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Mantorp