Löftets största seger: ”Mer förtroende”

Dante Kolgjini om: • Största segern • Framtiden • Bästa chansen på V75

avCharlie Hedstad

1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Terminator Face vann V86-3.

Framtidsnamnet Dante Kolgjini presenterade sig på riktigt på V86.

Han vann V86–3 tillsammans med Terminator Face och 19-åringen har redan vunnit tre lopp i år.

– Det är den största segern helt klart, säger han.

Under onsdagens V86-tävlingar tog Dante Kolgjini sitt livs största seger som kusk. Det var i den tredje avdelningen som han lotsade runt Terminator Face till en säker seger, i ett lopp med 70 000 kronor i förstapris.

– Det är den största segern för mig helt klart, dels var det på V86 och sen pengamässigt, säger han.

Dante Kolgjini är son till stjärntränaren Lutfi Kolgjini, han har tidigare varit anonym inom travsporten och istället valt att satsa på fotboll. Han var en lovande fotbollsspelare i division två när han la skorna på hyllan.

– Jag var rätt trött på fotbollen och det var långt att pendla, jag hade ingen motivation att fortsätta. Det är inget beslut jag ångrar, säger han.

”Tio främsta”

Under 2018 körde han 19 lopp och vann ett av dem, i år har 19-åringen redan kört tolv lopp och vunnit tre. Efter en period med annat fokus så drog Dante igång kuskkarriären igen i slutet av förra sommaren, precis som övriga stallet så hade han en tung period under hösten. 

– Att köra lopp är det som verkligen ger kicken, målsättningen är att bli så bra som möjligt och att utvecklas hela tiden. Att vara bland dem tio främsta lärlingarna i landet på inkörda pengar, kvala in till lärlings-SM och Guldklockan hade varit kul, säger Dante och fortsätter:

– Björn Goop är en världskusk och även en bra tränare, han är ett bra bevis på att det verkligen går att kombinera. 

”Mer och mer förtroende”

Hur ser du på din roll i verksamheten?

– I dag har jag åtta passhästar, varav tre starthästar och resterande är ostartade treåringar. Jag har något lopp kvar sen får jag köra alla proffslopp, jag tror att jag kommer få mer och mer förtroende i sulkyn. Pappa kommer ta ett steg tillbaka och sen ska väl jag slussas in i det så småningom, säger Dante Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

V86