Jag gillar inte lunchtrav

TRAV

Det är mycket nu. SM i hästhoppning i Vetlanda för min son Adrian hela dagen. Och ikväll storlopp med Glen Kronos i Neapel som Andrea Guzzinati kör åt mig.

I morgon storlopp med Prince de Charme i Paris. Den kör jag själv.

På tisdag trav på två banor, Jägersro på lunchen och Eskilstuna på kvällen.

På tal om lunchtrav – det gillar jag inte alls. Jag var i Halmstad i tisdags, åtta lopp med korta intervaller, dåliga prispengar med snålskala, inga segerdefileringar (det hanns inte med), inga intervjuer, ingen publik.

Om travsporten är statens mjölkko, så är de aktiva ATG:s mjölkko.

Är det så här svensk travsports framtid ser ut? Då ligger vi riktigt illa till.

Först kommer vi att döda publikintresset, sedan kommer vi att döda intresset för att äga häst. Vi har redan problem med båda delarna.

När vi ändå snackar om hästägande och publik, så är det en mycket spännande tävlingsdag på tisdag i Eskilstuna. Där jag verkligen hoppas att det folk kommer till banan för att se alla de fantastiska treåringar som startar.

Det är en dröm för varje hästägare att kunna se sin häst ta sig till final i E3.

Själv hoppas jag att jag får med flera stycken. Jag startar nämligen en del riktigt fina hästar. En sådan som Going Kronos ska bara ses och upplevas på plats.

Jag lovar er, det här är något alldeles extra.

Helgen då?

Glen Kronos har fått ett perfekt utgångsläge och nu har jag bra koll på de italienska motståndarna. De är chanslösa om inte resan har tagit på krafterna.

Prince de Charme känns fantastisk i jobben. Dock är det andra förutsättningar än senast, det är lång distans, voltstart och många hästar (14 stycken) i loppet.

Det blir tuffare för honom att vinna.