Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

V65-1

Rankning: 1–4–7–8–2–3–5–6.

Kommentar: Snabbloppen på Jägersro brukar ha svårt att samla fulla fält, vilket är trist. Men trots bara åtta deltagare är det här ett rätt streckkrävande lopp. Simon Starlight är snabb ut men frågan är han kan/vill svara stallkamraten Conchita Exclusive (eller om hon laddas för fullt mot sin stallkamrat för den delen), båda ska hursomhelst räknas allvarligt. I övrigt tror vi mest på de två hästarna med sämst lägen, vilka ju inte är så dåliga som normalt eftersom det är ett litet fält. Gills Abbe har två lopp i kroppen efter sin vila. Nouvelle Pelle har inte fått resultaten med sig i de senaste starterna men formen är precis där den ska vara.

V65-2

Rankning: 4–3–10–11–12–6–1–2–7–9–5–8.

Kommentar: Dante Loss är snabb ut och Björn Goop är bra på att hålla igång hästarna över ett upplopp, det kan vara så att ekipaget är den lätta lösningen på V65-2. Dunder Pointer orkade inte riktigt fullfölja senast men var ändå bra. Indeed Southwind galopperade tidigt senast men var smått imponerande gången före då han vann sin debut i ny regi.

V65-3

Rankning: 4–10–5–2–3–11–1–8–9–7–6.

Kommentar: Självklart blir

vinnaren av Svensk Uppfödnings-löpning Fascination megafavorit. Vi ser ingen anledning att gardera, det skulle i så fall vara för att hon är två år och en bebis, men… nej – ingen gardering.

V65-4

Rankning: 7–4–1–10–8–2–3–12–5–11–9–6.

Kommentar: Kom Lloyd har en ganska lurig aktion och på barfotabalans fungerade han inte senast. Vi förutsätter att han återgår till ordinarie balans. Får han det att stämma har han mycket bra chans. Crowne är i grunden en fin häst. Simb Justintime har höjt sig på slutet.

V65-5

Rankning: 6–7–4–11–12–9–2–1–8–10–5–3.

Kommentar: I den roliga första DD-avdelningen­ tycker vi att det är fyra hästar som ses med ganska likvärdig vinstchans. Diadora Cane har två raka segrar från ledningen, kan mycket väl bli en repris. Motståndet är dock hårdare den här gången. Nicole Kidman har också två raka och därmed dokumenterad toppform. Peter’s Lucky Day har bättre form nu än när Björn Goop senast satt upp bakom henne i ett lopp i somras.

V65-6

Rankning: 4–6–7–1–9–3–5–10–2–11–12–8.

Kommentar: Photofinish F.H. har startat tätt på slutet och ett tag såg det ut som om formen hade gått över. Senast spurtade han dock vasst vilket gör att man åter kan börja tro på honom igen. Zagros Boko tog ledningen senast, fick ge sig över upploppet men var ändå bra. Klar spetsfavorit igen och får han vara­ i fred ett tag är det bra chans att han hinner undan. Simb Ricco gör nästan alltid starka insatser. Zenith Rapida är vår rysare i loppet. Raden är tråkig och han är dessutom bortvald av tränaren, vilket borgar för att han blir underskattad. Han kan dock en hel del.