Tränarens varning: Är en miljonskräll

Foto: Klaus Kern.
TRAV

Han är minst streckad i hela loppet.

Nu stormvarnar Klaus Kern för sin miljonskräll Isalus på V75.

– Han är jättefarlig och ska absolut streckas på kupongen, säger Kern.

Kalmarproffset Klaus Kern har haft en motig inledning på 2011 då hans hästar enbart gjort sju starter och sprungit in 24 000 kronor. Men på lördag kan stallet få sig ett rejält uppsving då den tyske sjuåringen Isalus startar på V75. Hästen gjorde ett mycket bra lopp senast då han spurtade piggt men trots det är han helt bortglömd av spelarkollektivet. Faktum är att Kerns häst är minst streckad i hela loppet – något tränaren inte förstår. Klaus Kern stormvarnar nu för sin kvicke springare.

– Isalus jobbar bra och som det ser ut blir det barfota runt om och det är ett jättestort plus. Senast gick han barfota runt om men blev störd två gånger. Han är helt beroende av barfotakörning, det gör minst 30-50 meters skillnad. Med skor slår han sig på benen och tappar minst två sekunder i toppspeed, säger Klaus Kern.

”Han är kanonsnabb”

Isalus inleder från spår sju bakom startbilen i V75-1 över 1 640 meter med bilstart. Men trots det dåliga spåret är tränaren inte speciellt oroad.

– Han känns kanonbra och har ett helt okej startspår. Han är ganska snabb ut bakom bilen när jag laddar, men det är flera startkanoner invändigt så jag får försöka hitta en bra position. Om det klaffar på vägen och han får de rätta ryggarna tror jag att han kan vinna. Han är kanonsnabb, har en kanonspurt och om det klaffar kan han springa 1.08,5 sista 500 metrarna. Han har hela tiden varit en bra häst. Han var med i Derbyfinalen i Tyskland och har banrekordet för utländska treåriga hingstar och valacker på Kalmartravet.

Det är jackpott på V75 och din häst är helt bortglömd, kan han vara ett roligt miljonstreck?

– Ja, han måste streckas. Han tillhör de fyra-fem bästa i loppet. Det finns tre-fyra jämgoda i loppet och för mig är min häst en av de bästa. Det var inte längesedan han slog Jealous Broline och den gör bra lopp hela tiden. Om det klaffar på vägen så är han jättefarlig, man ska absolut strecka honom, säger Klaus Kern.