Titta, här är Melanders okända Elitloppshopp

TRAV

Stefan Melander siktar på att vinna Elitloppet med Iceland i år igen.

Nu avslöjar även stjärntränaren sitt okända Elitloppshopp.

– Oracle tror jag har kapaciteten, han kan vara en Elitloppshäst, säger Melander.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Oracle.

Femårige Oracle har under sina två säsonger på travbanan sprungit in 2,5 miljoner kronor på 32 starter. Dock blev fyraåringssäsongen ingen succé då hästen galopperade bort sig flera stora lopp och hade otur med spårlottningen. I förra veckan försökte Stefan Melander sälja Oracle på en auktion i Frankrike men det slutade med att han ropade tillbaka sin stjärna för 250 000 euro.

Nu avslöjar Melander sina planer för Oracle – och de är inte små. Melander tror att femåringen är så pass bra att han kan vara en av de 16 hästar som slåss om Elitloppssegern i maj. Därmed kan Melander ha två Elitloppshästar i år, Iceland och Oracle.

– Klart jag måste tro det. Han tillhör kulltoppen och jag hoppas att han vecklar ut sig. Han hade mycket otur förra året och strulade till det för sig. Självklart måste han utvecklas, det måste alla de här hästarna göra. Men några av de hästar han kutar mot kommer förhoppningsvis vara med i Elitloppet. Och eftersom han tillhörde toppen förra året har han kapacitet att vara med.

Laddar i Frankrike

Oracle är för tillfället i Frankrike där han kommer laddas mot storloppen senare i år. Eventuellt kommer Melander sikta på ett stort italienskt lopp i början av maj.

– Han får förbereda sig i Frankrike, sen får man ånga iväg någonstans. Lotterian eller något, det blir bra, säger Stefan Melander.