Pappans hyllning: Det är väldigt bra

TRAV

Björn Goop gör succé som proffstränare och leder hela tränarligan.

Nu hyllas han av sin pappa Olle Goop.

– Det här är väldigt, väldigt bra, säger han till Trav365.

Foto: Succé Olle Goop hyllar sonens insats.

I och med det nya året tog Björn Goop över som tränare för stall Goop. Tidigare har det varit pappa Olle Goop som stod som tränare för stallets hästar, men vid årsskiftet valde Olle att lämna över till sonen.

Den första månaden som tränare har slutat med succé för Björn Goop. På V75 i helgen dominerade han då han tog tre kusk- och tränarsegrar. Just nu har stallet kört in 3,7 miljoner och har 25 i segerprocent. I och med framgångarna leder Björn Goop tränarligan.

”Fungerat bra”

Pappa Olle Goop är mer än nöjd över sonens resultatet.

– Det har gått bra. Det här känns bra, att vi leder tränarligan ett bevis på att vi har gjort något rätt och att hästarna har fungerat bra.

Vad tycker du om Björns första månad som tränare?

– Det är väldigt, väldigt bra. Det är en väldigt stark öppning på året, det måste jag säga. Han har gjort det väldigt bra faktiskt, säger Olle Goop.

Varför har det gått så bra?

– Allt fungerar bra, hästarna är i bra form och stallet verkar vara i bra form. Hela laget i stallet gör en stark insats och det har gett resultat.

Trodde du att det skulle gå så här bra?

– Det har varit en stigande formkurva på hästarna ända sedan i höstas och de har gått väldigt bra hela tiden. Hästarna har fått tävla på även nu under vintern. De har hållit jämn och fin form, säger han.