GALOPPFIASKOT

TRAV

Comebacken blev ett fiasko.

Efter månaders uppehåll galopperade Maharajah vid två tillfällen och fick inte travet alls att stämma.

– Det flöt inte riktigt för honom, varför vet jag inte, säger Stefan Hultman, tränaren.

Han var en av V75-omgångens stora favoriter på Åby i sin efterlängtade comeback. Tanken var att SM-starten i dag på Åby skulle vara början på vinterns stora mål Prix d´Amerique.

– Vi har ju vänt på året för honom och för hans del är det här ungeför som när andra stjärnhästar kommer ut för att göra första starten för året på vårkanten, sa Stefan Hultman inför loppet.

Men comebacken var allt annat än bra.

”Mitt fel”

Efter en lysande värmning galopperade Stefan Hultmans storstjärna i startrusningen och hade problem med travet när Örjan Kihlström försökte avancera mitt under loppet och slog på ytterligare en galopp med 1 300 meter kvar till mål.

– Första galoppen var lite mitt fel, jag skulle försöka svara de andra utvändigt. Andra galoppen har jag ingen riktig förklaring till, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Inte heller Stefan Hultman hade någon förklaring efter loppet.

– Det flöt inte riktigt för honom, varför vet jag inte. Han har sett så himla smidig och fin hela dagen så jag har inget riktigt svar. Det är klart att det är tråkigt, men vi får försöka klura ut vad det är. Vi får fundera lite, sa Stefan Hultman.

”Var oväntat”

Lennart Forsgren, expert i Sjuan, var överraskad över galopperna.

– Två galopper på honom var oväntat. Jag har svårt att säga vad galopperna berodde på, sa Lennart Forsgren.

Vann SM gjorde Yarrah Boko och Ulf Ohlsson från ledningen. Ekipaget vann knappt före Noras Bean.