Stjärnorna som gör upp i travets hockeyturnering

TRAV

En fotbollsstjärna, hockeylegender, TV4-profiler och travkuskar.

Den prestigefyllda hockeyturneringen i Eskilstuna blir något alldeles extra.

– Det kommer bli jäkligt roligt, många är otroligt laddade, säger Patric Skoglund.

Foto: Johan Arneng.

För tredje året i rad arrangeras en hockeyturnering i Eskilstuna i samband med Breeders Crown-helgen. Tidigare år har intresset varit relativt stort men i år verkar turneringen bli väldigt sevärd och populär. Förutom massor av travprofiler kan publiken få se stora idrottsprofiler göra upp om den prestigefyllda titeln.

Patric Skoglund, lagledare för journalisternas lag, berättar om turneringen som går av stapeln i Smehallen i Eskilstuna nästa fredag.

– Det är ett jäkligt kul initiativ av grabbarna i Hockeyligan och i år verkar det bli ett stort intresse. Jag har pratat med många som ser fram emot det här och det är kul att travprofiler möts utanför travbanan, säger Skoglund.

”Salo var högaktuell”

Sex lag gör upp i turneringen och varje lag får ta med två jokrar som ska stärka lagen och Patric Skoglund har jobbat hårt med journalisternas lag.

– Tommy Salo var högaktuell in i det sista men han fick hoppa av då Leksand har match mot Västerås den dagen. Han siktar mot nästa år men våra jokrar duger nog rätt bra ändå…

Skoglund fortsätter:

– De före detta Leksandsstjärnorna Jens Nielsen och Mikael Karlberg kommer spela i vårt lag som ser starkt ut. Grabbarna med de magiska trollspöna tycker att det här ska bli riktigt kul och de blir ett giftigt vapen. Vårt lagt är jäkligt revanschsugna då vi vann första året men kom jumbo förra året.

Vad kan man som publik förvänta sig?

– Inget skönspel, men en jäkligt rolig stund. Alla som brukar vara där och kolla tycker det är kul och jag kan lova att det blir en höjdpunkt i år också. Jag tror och hoppas på en hel del publik.

Vilka tror du vinner?

– Jag tror på mitt lag men efter att ha sett Henrik Larsson i travsändningen i TV4 Sport under onsdagen så får jag ligga lite lågt. Han verkar vara i topptrim för dagen och Solvallas lag blir nog svårslagna, säger Patric Skoglund.