Sportbladets V65-tips

Publicerad:

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 7–5–1–3–9–8–4–2–6.

Kommentar: Kungapokalsvinnaren och ­Elitloppsfinalisten ­Wishing Stone (bilden) har gjort en start i Frankrike sedan sin ­Sverigeturné men blev då trött i ett högklassigt lopp. Nu har han ett dåligt läge men startsnabbhet han visade i ­Elitloppet borgar för en bra position.

I full form har han toppchans. ­Annars kan någon av de tre ­följande, tack vare lägena, ­vara vinnaren.

V65-2

Rankning: 2–5–6–9–8–3–1–4–7.

Kommentar: Orecchietti är grym. Hårt emot men spik.

V65-3

Rankning: 6–2–9–1–7–3–5–8.

Kommentar: Det här loppet har väl Formula One bra chans i oavsett om han skulle tvingas till dödens.

V65-4

Rankning: 5–9–6–10–14–15–12–4–1–13–2–8–3–7–11.

Kommentar: Kul långlopp. Vi tycker att Malt Whisky såg fin ut på Solvalla i sin näst senaste start. Han är draget.

V65-5

Rankning: 4–5–3–1–2–6–7–8–9–12–10–11.

Kommentar: Det här blir ett kul lopp. ­Alandias ­Michelle är mycket bra för klassen och dessutom spetsfavorit. Vi tror dock att Michelle har två ­överkvinnor i loppet och att detta utmynnar i en härlig duell. ­Global Midnight har gjort precis allt rätt i fyra raka segrar ­sedan debuten och kan mycket väl krossa allt igen. Hon är ­given på kupongen men det finns en som vi tror lite mer på, nämligen Que Linda som sett ut som en blivande topphäst i två raka segrar. Speciellt sättet som hon ­avgjorde mot fina Madame Nicole senast imponerar på oss. Om man laddar med Que Linda kan hon öppna. Frågan är dock om hon inte är bätte bakifrån. För att vinna bör hon dock se till att vara före Global Midnight från början, för om hon släpper denna förbi sig är risken stor att Global Midnight är den som får överta ledningen.

V65-6

Rankning: 4–11–2–6–5–7–8–3–9–10.

Kommentar: Ågårds Lars vann sex av åtta i fjol men hade vilat i elva månader när han gjorde comeback i slutet av maj. Sättet han vann det loppet på, ­efter så lång frånvaro, vittnade om klass. Från ett bra läge är han hästen att slå, och skulle han hitta till ledningen är han nog snudd på oslagbar. Vi hoppas dock, precis som i DD-1, på en duell. Vi baissade Up ­Date Hoss en aning från dåligt läge i hans senaste start men lär oss av misstaget – han lekte sig nämligen till seger. Framförallt visar Up Date Hoss en ruskigt fin ­inställning som gör att det inte känns som en omöjlighet att han faktiskt skulle kunna gå fram till dödens och sänka Ågårs Lars. Visst, det blir tufft men är det ­någgon som kan klara av det så är det Up Date Hoss.

Publicerad: