Krister: Så vann vi 9 miljoner på V75

TRAV

Vännerna vann drömvinsten tillsammans –

I lördags firade han och kompisarna V75-vinsten hela natten.

Nu berättar Krister Nielsen hur det gick till när han förvandlade 192 kronor till nio miljoner på en eftermiddag.

Fyra killar från Göteborg satsar 200 kronor var på varsitt spel som lördagsnöje.

Det är första gången de spelar ihop.

Den travkunnigaste får uppdraget att komponera ett V75-system.

Efter fem avdelningar hörs de av och inser att det är något stort på gång.

En halvtimme senare är de nio miljoner kronor rikare.

Så kan man sammanfatta historien bakom en av lördagens vinnare på V75.

Krister Nielsen var mannen som fick uppdraget att lösa V75-gåtan och med två goda medhjälpare fann han det värdefulla svaret.

– Fem av vinnarna tog jag ut själv. Förutom spikarna på Campbell Ås och Krista Tilly som jag bestämde efter att ha rådfrågat min bror, så var det Putte Topline och fransmannen (Nina de Gesvres) i sjätte avdelningen som jag läste mig till. Sedan låste jag Olympiatravet på tre hästar. Resten fick Harry Boy göra, berättar Nielsen.

Harry Boy hittade Octopus i V75-2 på två hästar och valde att lägga sitt mesta krut med hela åtta streck i den sista avdelningen.

Då var värdet redan över 600 000 kronor och de tre vännerna Weine Pettersson, Jonas Andersson och Stefan Berntsson satt på en sportbar i Kungälv i spänd förväntan.

Krister Nielsen var själv på fotboll och fick höra den dramatiska avslutningen på telefon.

– Jag höll koll på resultaten och när vi var kvar efter femte avdelningen så ringde jag upp och berättade att vi satt kvar med två gånger åtta streck. Då lyckades de andra se till att man visade de sista avdelningarna live på storbilden, säger Krister Nielsen.

Firar i tv på lördag

Även avslutningen stämde perfekt när Harry Boy fick med skrällen Highlight Brizard som drog upp värdet över åtta miljoner.

– Jag har vunnit lite grann förut även om det inte varit sådana belopp, så jag kände igen känslan. Men det blev så mycket större och kraftigare nu, säger Kristier Nielsen som har en bakgrund som ATG-ombud och sett mycket trav genom åren.

– På 1980- och 90-talet var jag oerhört intresserad och gick ofta på trav. Nu blir det mer sällan eftersom jag har familj.

Kvällen fortsatte på klubben Incontro där ATG:s PR-chef Hans Svennehed dök upp och passade på att bjuda de glada vinnarna på champagne.

– Det är första gången jag får chansen att träffa några V75-vinnare samma kväll som tävlingarna avgjorts. Jag var på Olympiatravet och hade jour på kvällen. När jag fick ett telefonnummer till en av vinnarna så ringde jag upp för att gratulera, då bjöd de med mig på festen. Det var väldigt trevligt, säger Svennehed.

Och vad gör då fyra grabbar från Göteborg som just blivit drygt två miljoner kronor rikare vardera med sina pengar?

– Jag ska renovera källaren, vad de andra hittar på vet jag inte. Men först åker vi till Stockholm för att vara med i Vinnarfesten i TV4 på lördag, säger Krister Nielsen.

Robin Johansson/Kanal 75