Kuskens test: Har för lite kroppsfett

TRAV

Stjärnkusken har testat kroppssammansättningen - så gick det för stjärnan

Foto: Björn Goop.

Här är testerna som visar stjärnkuskens kroppssammansättning.

Björn Goop har ett BMI på 20.6 och under det normala kroppsfett.

– Jag har hög ämnesomsättning, jag har högre än normalt, säger kusken till Trav365.

Toppkusken Björn Goop är kund hos gymkedjan Sats sedan en tid tillbaka. Kusken går till en personlig tränare för hålla sig i form och få vägledning.

Nu har han dessutom gjort ett test som visar hur han ligger till med formen. Stjärnan väger 66,9 kilo till sina 180 centimeter. Hans BMI ligger på 20,6 vilket är normalt.

– Det var bra värden. Jag gjorde det här testet eftersom jag ville kontrollera hur värdena var, säger han.

Under det normala

Testet visar att kusken har under det normala i kroppsfett. En man ska ligga på mellan 12 till 20 procent kroppsfett. Björn Goop har endast 10,3 procent. Han menar att resultaten beror på hans aktiva liv.

– Jag har hög ämnesomsättning, jag har högre än normalt. Jag är ständigt aktiv och är igång hela tiden så jag är säker på att det kan bero på det. Jag försöker att äta nyttigare i stället för onyttigt.

”Äter allt”

Men han behöver inte följa någon särskild diet för att hålla vikten.

–Jag äter allt som jag kommer över, det är mycket husmanskost. Det var lite kroppfett och lägre än normalt, men det hade ingen påverkan, säger Goop.

Tränar ibland

Att han tränar beror inte på att han vill hålla vikten, utan för att undvika skador som kan uppstå.

– Jag tränar då och då på gymmet för att hålla igång, men det har inte med vikten att göra utan det är för att undvika slitage. Annars blir det att jag använder samma muskler hela tiden.