Knepen: Så vinner du pengar i kväll

Publicerad 2011-06-22

V64-spelet ute på sommarturné.

Första stopp: Vaggerydstravet.

Då ger experten råd till spelarna och kuskarna.

– Leta hästar som sitter långt fram i loppen, det är otroligt svårt att vinna från kön på banan, säger Forsgren.

Solvalla tar ett långt sommarlov och då ger sig V64-tävlingarna ut på turné runt om i landet. I kväll stannar V64:an på Vaggerydstravet där Lennart Forsgren varit en mycket framgångsrik kusk.

Forsgren jobbar numera som expert i TV4 och för Trav365:s läsare ger han nu tips för att bli en vinnare till kvällens lopp. Trots att upploppet är 196 meter långt menar experten att det är svårt, på gränsen till omöjligt, att vinna loppen om man sitter i kön, det vill säga långt ner i fältet.

– Banan är jättefin att köra på och egentligen känns det inte som några konstigheter. Men på något konstigt sätt är det jävligt svårt att hinna fram till seger om man sitter långt bak i fältet. Jag tycker upploppet känns jättelångt och det är vida svängar så jag får det inte att gå ihop. Jag läste någonstans att alla V64-lopp förra året vanns från ledningen, säger Forsgren.

”Ebbar ut”

Han fortsätter:

– In på upploppet har man känt att man sitter bra till, men på något sätt ebbar det ut och det kan inte vara tillfälligheter. Om man hamnar för långt ut i spåren suger det mycket på hästarna så att det inte finns någon kräm kvar till slut.

Vilka positioner ska man undvika?

– Om det är normalkörning får du inte sitta fjärde-femte ytter in i sista sväng. Man bör sitta ganska långt fram för de som hamnar långt ut i sista sväng får problem.

Har du någon vinnare?

– Hat Trick Kemp (V64-5) vinner med Jorma Kontio. Han har vunnit väldigt lätt tidigare och det är spets och slut. Jag tycker nog att det är en spik, säger Lennart Forsgren till Trav365.