Trav

Hästen som ska ta Kari till stjärnorna

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Kari Lähdekorpi och Orso. Lähdekorpi har saknat en riktig stjärna i stallet. Orso kan vara den han har letat efter.
Kari Lähdekorpi och Orso. Lähdekorpi har saknat en riktig stjärna i stallet. Orso kan vara den han har letat efter.

TRAV

Fyra raka segrar, varav tre är inom V75 och 540 000 kronor insprunget.

Orso kan vara Kari Lähdekorpis efterlängtade stjärnhäst.

– Han kanske är lite bättre än jag hoppades på, säger Lähdekorpi försiktigt.

Orso har gått från klarhet till klarhet i regi Kari Lähdekorpi. Sen hästen kom i träning hos stortränaren har de fina prestationerna avlöst varandra. Fyra raka segrar, tre av dem är tagna på V75 och redan nu har hästen sprungit in 540 000 kronor i den nya träningen. Kari Lähdekorpi har sagt att fina hästar får han bara se på bild, och att han inte har några stjärnor i stallet.

Orso kan vara den så efterlängtade stjärnhästen i Stall Lähdekorpi.

– Han är kanske är lite bättre än jag hoppades på. Det är hemskt trist att ha 170 hästar och inte ha en stjärna. Normalt sett har man 4-5 stycken riktigt bra hästar när man är så stor tränare som jag, säger Kari Lähdekorpi.

Nu har du väl en blivande stjärna?

– Jag hoppas, men det är långt kvar. Vi har sett hästar som har gått riktigt bra på vintern men sen inte alls räckt till på sommaren. Men det finns lite förutsättningar för honom att bli en riktigt bra häst. Det måste i alla fall till en bra häst för att springa ifrån honom, det tror jag.

Kan satsa på Frankrike

Igår, precis som i alla starter som Orso har gjort hos Lähdekorpi såg hästen helt lysande ut och vann mycket enkelt. Lähdekorpi var nöjd med insatsen, men han är inte riktigt säker på hur mycket kapacitet som finns i hästen.

– Jag var nöjd. Men han har inte bevisat så mycket än. Jag är tveksam till att han kan bli bra, för han ser lite enkel ut alltså.

Lähdekorpi har rätt, någon glänsare är inte Orso men springa kan han, och det fort. Planerna för hästens framtid är preliminärt klara. Han ska nu vila till nästa bronsfinal och sen är siktet inställt på ett försök till Olympiatravet.

– Planering är så. Men det händer så mycket, förklarar Lähdekorpi som även har andra planer för sin nya guldklimp.

– Han hade passat jävligt bra i Frankrike. Han är både snabb och stark. Han hade varit som gjord för de franska banorna. Det är en tacksam häst att ta utomlands, han är bra att resa och väldigt säker. Det hade varit en rolig häst att åka med.

När skulle det bli av i så fall? Nästa vinter?

– Det får vi se, säger Lähdekorpi.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!