Trav

Tror Orso vinner något stort i år

TRAV

Tre singelstreck av fyra är väl inte så dåligt?

Mest stolt är jag över att dunder­draget Give to Get vann.

6,13 gav han i odds och spikför­slaget satt.

Tyvärr sket det sig för Trubadur.

V75 i Örebro började med att Orso vann igen. Vi är alltid sugna på att hitta kommande storloppsvinnare i början av varje år – och nu gastar vi om att Orso kan gå långt. Visst kan det här vara ännu ett exempel på att vi borde lugna oss så här i januari; det är ju i mars-april de stora kanonerna börjar mullra. Men grållen är i alla fall ingen bluff och segern togs med mersmak från ledningen.

Jag tror faktiskt att han vinner något stort lopp i år, varför inte Finlandia Ajo? Eller vad säger du om det Kari Lähdekorpi?

Boytoy vann V75-2 efter en resa i femte ytter. Han och Åke Svanstedt blåste förbi allt i ett lopp där hårt betrodde Latitud vek sig simpelt i spets. Vi noterade också att Martin L.Sisu (sist ytter) som vanligt spurtade ilsket efter ett snällt upplägg.

Trubadur skulle ju vinna V75-3. Jag som spikat och allt. Icke sa Nicke. Han blev av med spets och galopperade i första sväng. Här sprack jag på V75. Storfavoriten Marshland och Kihlström vann från dödens. Skallen på Marshland verkar vara gjord av stål. Släng upp ett bowlingklot så nickar han upp det i krysset. Jösses, vilken häst!

Give to Get var mitt stora drag den här lördagen. Håkan K Persson gav sin häst en drömresa i tredje ytter och femåringen tackade med att spurta till knapp seger till snygga 6,13 i odds. Men! Såg ni inte honom senast? Kvällens hjälte på Solvalla och rena tvångsliret nu.

Dagen hade varit nattsvart för Lutfi Kolgjini inför V75-6. Men nu satte han dit storfavoriten Excallibur som stack till spets och fick anföra i 18,5-fart första 1?000 i en silverfinal. Vet inte om Kolgjini skämdes för tempot men i sista kurvan såg det ändå ut som om hästen skulle förlora. Han sprang och bröt och var inte alls körbar. In på upploppet fick han dock ordning på sin kropp och sprang rakt fram till säker seger utan att direkt övertyga. Första gången i världshistorien som Kolgjini väntat till upploppet med att köra? Förmodligen.

Långloppet, V75-7, vann Erik Adielsson med halvskrällen Jean Dobel efter en perfekte resa: spets, släpp, lucka 200 kvar. Möjligen kan man tycka att Derby Clipper, favoriten som fått bestämma i spets, borde ha snubblat undan.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!