”Det var jäkligt nervöst”

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristian Huselius om segern i Oslo

Foto: AP

Först spelade de hem bronsmedaljen i ishockey-VM.

Kort senare vann VM-stjärnornas nya häst, Quarcio du Chene, ett storlopp i Oslo.

– Det här var superkul och nu blir det dubbel anledning att fira, säger Kristian Huselius, en av delägarna i hästen.

Tidigare i veckan köpte han in sig i Quarcio du Chene. Det gjorde även ishockeystjärnorna Tony Mårtensson, Magnus Johansson samt Per-Johan Axelsson. Redan under söndagen kom första segern i samband med Bjerkes stortrav i Oslo. Högkapable Quarcio du Chene svarade för en imponerande insats. Han satt i fjärde par utvändigt samtidigt som värsta konkurrenten Harpers Joker tagit hand om ledningen. Björn Goop lät sin häst börja röra på sig ute i tredjespår över sista bortre långsidan.

I utgången av sista kurvan angrep han via fjärdespår och avslutade strålande. Han kopplade enkelt greppet på Harpers Joker och vann mycket övertygande på tiden 1.13,1 över distansen 2100 meter med bilstart. Förstapriset var 300 000 norska kronor.

Såg loppet på datorn i Schweiz

Ishockeystjärnorna hade precis spelat hem en bronsmedalj till Sverige i Schweiz. Efter siffrorna 4-2 mot USA skyndade sig vissa spelare till hotellet för att kolla in sin nya häst.

– Vi åkte direkt till hotellet för att titta på loppet. Vi såg det i lopparkivet på atg.se och det var jäkligt nervöst. Han satt ju en bit bak men det blev stort jubel när hästen avgjorde 100 kvar. Den sista biten in mot mål finåkte han ifrån och det var en härlig syn, säger Kristian Huselius.

Som så många andra hockeyspelare har han ett stort travintresse och har tidigare ägt flera hästar.

– Men just nu är det bara Quarcio du Chene och det var inte mycket att tveka på när vi fick chansen att köpa in oss. Hästen har en ruskig kapacitet men har också gjort bort sig flera gånger. Det här var superkul och nu blir det dubbel anledning att fira, säger Huselius med ett skratt.

Sugna på Elitloppet

Tidigare har Björn Goop uttalat sig att det antingen är Elitloppet eller ingenting alls som gäller under sista helgen i maj på Solvalla. Björn antydde även efter segern i Vinnare i TV4 att hästen är gynnad av kort distans.

– Elitloppet vore såklart en höjdare och det är väl alla travhästägares dröm att få vara med där. Men först måste vi bli inbjudna och sedan får Björn och Olle ta beslutet om hästen ska vara med eller inte. Men det är rätt att något annat lopp under elitloppshelgen inte är aktuellt.

– Annars finns det många andra fina lopp att vara med i och jag hoppas att det blir en trevlig sommar med mycket trav. Det är alltid kul att följa sina hästar på plats och det kommer jag göra nu när jag är hemma, säger Kristian Huselius.

Michael Carlsson, Kanal75

Publicerad: