Trav

Hellstedt jagar revansch på V64

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

TRAV

Senast brände hon som storfavorit.

Nu ska hon ta revansch.

Räkna med Jan Hellstedts Glideagante i onsdagens V64-omgång på Solvalla.

– Hon är definitivt med och gör upp om segern, säger Mantorptränaren.

För andra veckan i rad är det jackpot på V64-spelet. Därmed kan en ensam vinnare med sex rätt håva in hisnande 13 miljoner kronor. En häst som kan vara värd att ha i åtanke när miljonerna ska bärgas är fyraåriga Glideagante (V64-6). Efter tre galoppmisslyckanden kom hon till Jan Hellstedt i Gränna för ett knappt år sedan och hos honom har det på tio starter blivit tre segrar och 180 000 kronor insprunget.

– Hon har utvecklats något enormt genom att gå felfritt och även om jag fortfarande tycker att hon ser ut som en liten ynklig råtta är det en intressant häst som jag tror kan bli riktigt bra, säger Hellstedt.

Tål att gå den tuffa vägen

Senast var Glideagante spelad till 14 för tio på vinnarspelet, men trots att hon fick ta över ledningen efter knappt halva loppet tvingades hon att släppa en konkurrent förbi sig på upploppet.

– Vi plockade bort brodden ur skorna och det var inte alls bra. Hade hon fått det fäste hon behöver tror jag att hon hade bitit ifrån sig.

Även den här gången kommer Glideagante att tillhöra de mer betrodda hästarna och från ett fint andraspår bakom bilen tror Hellstedt på bra chans.

– Jag tror definitivt att hon är med och gör upp om segern.

Tror du att hon tar hand om ledningen direkt från start?

– Numera är hon rätt så stabil och laddar man med henne bär det iväg bra, men ledningen är inte det viktigaste. Hon tål att gå den tuffa vägen och jämnt tryck utvändigt om ledaren känns som ett bra upplägg.

Toppchans även på V75

Jan Hellstedt har även ett hett segerbud när V75-cirkusen på lördag gästar Solvalla. Derby Clipper förlorade visserligen, precis som stallkamraten Glideagante, som favorit i sin senaste start, men det är inget som bekymrar Hellstedt.

– Trots hårdare motstånd har han mycket, mycket bättre chans den här gången. Han behövde loppet senast och jag kan rakt av säga att han är 20, 25 meter bättre redan nu. I första jobbet efter senaste starten kändes han som en annan häst och nu kommer vi också att toppa honom för första gången sedan derbykvalet förra året. Han blir inte lätt att slå...

Ola Johansson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!