”Det är den värsta olyckan jag sett...”

1 av 5
TRAV

Här är den hemska montéolyckan i franska Cabourg.

Fem ryttare slungas av sina hästar och blir liggande livlösa på marken.

Fyra av dem fördes till sjukhus med ambulans.

– Det är den värsta olyckan som jag har sett här i Frankrike, säger Anders Lindqvist.

Det var i det första loppet under tisdagskvällen på travbanan i Cabourg som den otäcka olyckan inträffade. Montéloppet (travritt), som var för lärlingar, slutade med kaos och kalabalik efter att ryttaren Xavier Bonnefoux, i sadeln på Uranie d'Airou, flyttade ut sin häst från innerspår – ändrade sig och drog tillbaka hästen – problemet var då att han störde Urbi Blue med Audrey Laroche på ryggen.

Katastrofen ett faktum

Urbi Blue kunde då inte stå på benen utan gick omkull – mitt i fältet.

Katastrofen var ett faktum och hästarna bakifrån kunde inte undvika att kollidera med den liggande hästen och Audrey Laroche som låg livlös på banan.

Charley Mottier på Ulster Blue, Christelle Le Coz på Urubu Darche, Thibault Dromigny med hästen Ula de la Bouverie och Samy Jardin på Ultreia Bressonais, gick ikull varav de fyra första skadade sig rejält och blev liggande på marken i flera minuter innan de kördes till Universitetssjukhuset i Caen i ilfart.

”Hemskt, hemskt!”

Enligt uppgifter till Tiercé Magazine skadade Christelle Le Coz sig allvarligt i ryggen, Charley Mottier uppges ha brutit ett nyckelben, Nicolas Dormigny ska ha dragit på sig en skada i fotleden, värst är det för Audrey Laroche som ska ha fått en inre blödningar av smällarna.

Hästarna ska ha klarat sig utan skador.

– Hemskt, hemskt, hemskt! Det är den värsta olyckan som jag har sett här i Frankrike, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist som såg olyckan direkt på travkanalen Equidia under tisdagskvällen.

Vad vet du om de skadade ryttarna?

– Det är en av dem som har inre blödningar, de vet inte riktigt hur allvarligt det är med henne. Christelle Le Coz har skadat sin rygg, de vet inte hur allvarligt det är heller, hon är även förstörd i ansiktet, hon råkade väldigt illa ut. Det är nog värre än vad man befarade i går kväll, säger Lindqvist till Trav365 från Frankrike.

Här kan du se den hemska olyckan i Cabourg [OBS: extern länk]