”Gör det på ett fantastiskt sätt”

Foto: Kanal75
TRAV

Uttagningslopp till ”korta E3” för treåringar avgjorde på Färjestad under måndagskvällen.

Och kullens obestridliga kung, Al Dente, var den som övertygade mest.

– Man kan inte vara annat än imponerad, han gör det på ett fantastiskt fint sätt, berömde Örjan Kihlström.

Björn Goop valde något överraskande att svara upp den stora favoriten tillsammans med Orion Tilly, men det hade han ingenting för. Halvvarvet från mål tvingades ekipaget kapitulera för Al Dente som sedan försvann ifrån till en enkel seger på segertiden 1. 11,8 över 1 609 meter med bilstart.

– Han tog i på ”baksidan” och då fick han springa på. Det kändes som om det fanns en hel del sparat och jag hoppas givetvis att han ska vara med och göra upp om segern även i finalen, avslutade Kihlström om den Catarina Lundström-tränade Scarlet Knight-sonen.

Övriga två uttagningslopp för hingstar och valacker vanns av Buddha (Björn Goop) och Emmett Brown (Erik Adielsson/Stig H Johansson). Överbetyg till båda, men ett extra plus till den sistnämnde som bärgades sin seger via avancemang fram utvändigt om en tappert kämpande Psycho.

Björn Goop-dominans i stoklassen

Även för stona gällde uttagningslopp över kort distans och liksom i den öppna klassen handlade det en hel del om Björn Goop som tog två segrar. Först gällde Jerry Riordans Sheava Vik som avslutade vasst fram till seger efter ett lopp i andra par utvändigt medan Spring Kronos (Reijo Liljendahl tränar) även hon avgjorde i obesvärad stil.

Övriga vinnare i dessa uttagningslopp var Anna Greta (Fredrik Persson) och Littlemissunshine (Carl-Erik Lindblom/Stefan P Pettersson). Noterbart är också att Roger Walmann har fyra hästar med till final.

Finalerna i respektive klass avgörs på Romme den 23:e augusti.

Anders Nilsson/Kanal75