Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – 26 augusti.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 12–4–2–10–3–8–7–5–6–11–9–1.

Kommentar: Archangel Am har imponerat väldeliga vid segrarna och helt klart är det här en häst som kan vinna Svenskt Travderby. Lutfi Kolgjini har hävdat hela året att det är stallets stora derbyhopp och insatsen senast i Eskilstuna var strålande. Trots en tuff resa utvändigt om ledaren så fixade han segern och är det någon som kan tugga runt fältet från spår tolv här så är det Archangel Am. Given förstahäst. Dominator har gjort bra lopp varje gång i år och inte varit utanför pallplatserna. Efter tre raka segrar så har han därefter varit tvåa och trea i V75. Senast kördes han fram i dödens och fullföljde starkt som trea bakom vinnande Poker Kronos. Dominator har fått den hårdhet som krävs och har ett bättre läge än Archangel Am. Order to Fly är en kapabel fyraåring som har hittat stilen på slutet och efter segern näst senast så gick han ett strålande slutvarv ute i spåren i V75 senast då han blev tvåa. Från det här fina läget lär han definitivt vara med och slåss om en finalplats (de två främsta i varje derbykval går vidare till finalen). Boys Going In kan höra hemma i en derbyfinal men då måste han rycka upp sig och hitta formen igen. Enligt Fredrik Persson så behövde han loppet senast, var lite seg då, och lär säkert vara förbättrad nu då han var nedsatt av en halsinfektion näst senast. Får han bara rätt lopp kan det lösa sig bra.

DD-2

Rankning: 1–7–2–12–10–3–11–5–6–8–4–9.

Kommentar: Maverick Man gillar jag skarpt och den här kämpastarke fyraåringen har fått ett intressant utgångsläge.

För tre starter sedan på Bergsåker öppnade han snabbt från sjundespåret bakom bilen utan att Erik Adielsson körde för fullt. Tränaren Svante Båth säger att man aldrig har laddat med hästen från start  någon gång, men nu kan det vara dags.

Jag inbillar mig att Adielsson kan snurra igång Maverick Man ordentligt den första biten och hålla ledningen. Väl där kommer hästen att bli ytterst svårslagen. Senast genrepade han på bästa sätt i ett enkelt lopp och med skor runt om. Nu blir det barfota bak igen och jag tror att han har toppchans. Bandit Hornline har utvecklats enormt hos Robert Bergh och gjort flera kanonlopp i sommar. Jag tror att han är den som är värst emot Maverick Man här och Robert Bergh är som bekant en mästare på att ställa i ordning när det vankas stora lopp.

Ruhuna Tea är en mycket kapabel häst när han fungerar och han återkom efter ett uppehåll senast och gick bra till slut då utan att pressas. Lär säkert ha gått framåt med den genomköraren i kroppen och från ett perfekt läge blir han säkert giftig.

Michael Carlsson