Tipsexperten vann 2,1 miljoner kronor

Foto: Per Ottosson.
TRAV

Spelexperten Per Ottosson vann mest i Sverige på V64 under måndagen.

Han satte alla rätt och fick 2,1 miljoner kronor.

– Det är ju alla spelares dröm att komma i en sådan situation, säger storvinnaren själv.

Det var jackpott på V64 under måndagen när tävlingarna kördes på Färjestadstravet. En som testade lyckan med spela var Axevallatravets tipsexpert, Per Ottosson. ”Otto”, som han kallas, är en erkänt duktig gambler och under måndagen fick han verkligen utdelning.

Ottosson satte nämligen V64, med alternativet ”endast V6” ikryssat.

Totalvinsten: drygt 2,1 miljoner kronor - mer än halva potten – och överlägset mest i Sverige.

– Det var extra kul när jag chansspelade med min hovslagare Andrezej Karasiewicz häst Full Fart som vann till 32 gånger pengarna. Jag har tränat våran Bouncing Ball O.O. med honom många gånger så jag visste att det finns bra kapacitet i den hästen, berättar Per Ottosson och fortsätter.

– Det blev ju ett perfekt tvåhästarslås i avdelning 4 med skrällen Full Fart och Västerbo Maple. Det var nyckeln till den fina utdelningen, säger Per Ottosson på Axevallas hemsida.

Minst spelade hästen vann

Experten spikade favoriten i den andra avdelningen, Vollanfaks, och när den och skrällen Full Fart hade vunnit såg det bra ut för systemet.

Efter fyra körda avdelningar var värdet 9 000 kronor och då hade ”Otto” två heltäckta lopp kvar på kupongen, alltså alla hästar i två lopp.

– Det är ju alla spelares dröm att komma i en sådan situation. Jag har haft flera sådana chanser på sista tiden men då har favoriterna vunnit. Nu fick jag en 8 %:are procentare (Tapini) i den femte avdelningen och en 1 %:are i den sista avdelningen (Turn Out Well) och då visste jag att det skulle bli stora pengar. Jag såg i slutsvängen att favoriterna var borta och då kändes det fantastiskt härligt. Det visade sig senare att det var den minst spelade hästen som vann sista och att Eric Martinsson tränar även den var ju otroligt roligt. Jag spelar alltid lite på chans för att kunna vinna de stora pengarna på mina egna system och den här gången var det Full Fart som gjorde mig till miljonvinnaren, avslutar en jublande glad Per Ottosson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel