Trav

”Ingen loppavgörande situation, enligt mig”

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Frank Nilsson har fått utstå tuff kritik i sociala medier efter V75-segern i lördags – nu svarar han på den

Frank Nilsson
Frank Nilsson

Frank Nilsson vann V75 i lördags med hästen Asterix Hornline.

Efterspelet: Frank har fått tagit emot hård kritik i sociala medier.

– Folk får tycka vad de vill, säger han till Trav365.

Han hade inte vunnit V75 sedan februari 2011.

I lördags bröt han förbannelsen – men efterspelet har lämnat en bitter eftersmak.

Frank Nilsson körde tight in i första sväng och störde en av loppets värsta konkurrenter, Network Broline, till galopp.

På sociala medier har Frank fått tagit emot hård kritik efter loppet – och många menar på att han skulle diskvalificerats och blivit fråntagen sin seger.

Nu svarar Frank Nilsson på kritiken.

”Fritt att ha sin åsikt”

– Jag har läst lite grann vad folk skrivit, och de får tycka vad de vill. Det är helt fritt att ha sin egen åsikt. Jag bryr mig inte så mycket, det som hände, det hände. Det har hänt större kuskar än mig, och det finns större catchdrivers än mig som gjort tabbar. Eller tabbar och tabbar, sådana här grejer händer i travloppen, säger Frank Nilsson till Trav365.

Vad har du för kommentar till kritiken du fått utstå i sociala medier efter segern i lördags?

– Jag kan inte säga så mycket, gjort är gjort och det är inte så mycket att diskutera. Det blev fel, man jag är i princip övertygad om att jag vinner loppet i varje fall. Det handlar inte om att jag kör över Oskar med flit, eller att jag försöker få bort värsta konkurrenten, som en del säger.

Hur ser du på situationen, några dagar efteråt?

– När jag går in i första sväng så märkte jag att jag blev hängande och jag såg att jag inte skulle komma ned någonstans, då tänkte jag att jag sitter lugn här och sedan kör jag framåt. Men då börjar Network Broline takta ur i travet och då tog jag chansen, det uppstod en situation och lucka som jag trodde jag skulle hinna ned i. Det handlar om ett beslut som ska tas på några tiondelar och det blev fel. Oskar får ordning på sin häst och när jag märker att han sticker dit benen så försöker jag smyga mig ut, men hinner inte riktigt. Hade jag haft en annan häst än Asterix Hornline kanske situationen hade gått att rädda, men Asterix Hornline är speciell och bröt ner också.

”Jag hade inte gjort så”

Många tycker att du var nonchalant och spelade överlägsen i segerintervjun efter loppet?

– Jag säger inte att det var Oskars fel, och jag förstår hans reaktion också. Men, hade det varit tvärtom så hade jag tagit upp min häst, och inte riskerat en galopp, som nu blev fallet. Nu blev det fel för bägge parter. Hans häst taktade ur och det var då jag såg chansen, sedan får han ordning på sin häst och kastar in benen. Hade jag varit Oskar hade jag nöjt mig med min rygg, nu blev det olyckligt istället. Titta på Örjan Kihlström eller catchdrivers överhuvudtaget, de kan tänka ett steg längre.

– Vissa säger att jag planerade det här, och att jag tog bort värsta konkurrenten, men Oskar hade också en häst som inte var helt okej för dagen. Network Broline galopperade ju ytterligare en gång, och som jag kände hade jag slagit honom i varje fall. Jag tror jag hade vunnit loppet oavsett, och i mina ögon var det inte någon loppavgörande situation.

Frank Nilsson fick behålla segern med Asterix Hornline, men dömdes till en månads avstängning för snäv körning som grovt stört medtävlare. Ett alldeles för hårt straff, tycker Frank.

– Det känns lite väl mycket, någonstans mellan två och tre veckor trodde jag det skulle bli. Jag förstår heller inte varför vi måste ha avstängning i lärlingsloppen. I början av året får man välja om man vill ha böter eller avstängning i loppen men det gäller inte i lärlingsloppen. Varför ska inte de reglerna gälla även i lärlingsloppen? Det fattar jag inte. När man får möjligheten att välja, ska det väl gälla i alla lopp.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!