”Jag hittar hundra fel på favoriterna”

Micke Nybrinks V75-tips till multijackpotten på söndag 1 april • Helgens tips • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
On Track Piraten spikas i stället för favoriten Zenit Brick på söndag.
TRAV

De tre föregående V75-dagarna var himla roliga, fin sport, bla bla. Nu är det på riktigt, nu är det lir.

Den som tror på favoriterna får rött kort.

Jag hittar hundra fel på dem.

Jo, det är ett skapligt gäng: Månprinsen A.M., Zenit Brick, Well Done la Marc, GlobalSatisfaction och Sir Q.C., kvintetten vi slåss mot på söndag när den stora V75-jackpotten äntligen ska delas ut.

Om de vinner ­allihopa är det ­förstås dystert. Då spelar ingenting ­annat någon roll.

Visst, gör en fler­kupong och håll tummarna, sjuan ger mer än vanligt – men hur ofta funkar sånt? Det är utvisning för den typen av försök, snudd på avstängning.

Nej, ställ er på andra plan­halvan och ta fajten. Visst, det är lite Öster­sund mot Arsenal-känsla men förhoppningen och inställningen är att två, tre av dem ska ha stryk.

Glöm aldrig att på V75 skiljer det mindre än vi tror och med vårens hjälp är alla snudd på lika bra, i takt med att banorna blir snabbare. Kom igen, nu går vi ut och gör en bra match. Pang på bara.

Är inte ett dugg bättre

V75-1: Månprinsen A.M. är ruskigt bra men han fick ta i för att plocka ner Smedheim Solan senast. Gunnar Melander skyller på dåligt fäste och det kan stämma men säg samtidigt den travtränare som inte har en bra (bort)förklaring? Underbart fine Smedheim Solan är det glödheta motbudet. I J-O Perssons regi kan det här vara vår nya kallblodskanon. Jag spelar på det.

V75-2: Luksom, My Dream Art och Entertainment Ås blir betrodda men jag tror inte de är ett dugg bättre (vi måste se det från den ljusa sidan) än Fux de Luxe och Newflowers King. Kolla båda i lopparkivet. Newflowers såg ruskigt bra ut senast och nu plockas skor och skydd bort. Fux de Luxe hade problem med banan senast men före det har han visat härligt klipp i steget.

Aldrig varit mer givet?

V75-3: Kan inte fatta hur Zenit Brick ska slå On Track Piraten från dödens. Ett travlopp har väl aldrig varit mer ­givet? Vårbana, spets, kanonhäst, barfota – hur? Nej, Nurmos får skicka Readly Express i så fall. Men han ägnar sig åt avel.

V75-4: Stor­favoriten Well Done la Marc har provat voltstart fem gånger och galopperat direkt vid tre tillfällen. Hon har vunnit elva lopp men bara ett av dem bakifrån. Lycka till. Glöm inte Quebec C.D. som slipper Erik Sting och Olle Rols nu. Hon går ner två klasser, minst.

V75-5: Hittar inga blottor i GlobalSatisfactions rustning. Det skulle vara blixtsnabb bana då. Men Ulf Ohlsson styr fram tidigt och sen ... Motståndet är lite av andra­sortering.

V75-6: Sir Q.C. är inte alldeles enkel att hantera som favoritfällare. Fasen vad bra han är. Men det är 1 april och bakspår är bakspår. Jag gillade intrycket på Aramis Amok senast och Lukas Zaz med lopp i kroppen. Och så Westholms Sir Henry. Att slå hela den trion kräver lite.

V75-7: Jaques Noir ser ut att vara i läskigt bra form. Handsome Brad sprang i morgonrock och gamla tofflor senast, nu blir det racerkit. Rafiki Fri är i otroligt bra form.

Trav-Sveriges 5 största optimister: 1. Micael Broberg (leder med 100 meter), 2. Markus Pihlström (svart eller vitt), 3. Åke Lindblom (alltid på topp), 4. Lutfi Kolgjini (inte rädd för någon), 5. Wilhelm Paal (helt vild).

Helgens tips

1. 9 Smedheim Solan (Romme, V75-1)

Ger Månprinsen A.M. en match, igen.

2. 1 On Track Piraten (Romme, V75-3)

Tar ledningen och sen är loppet över.

3. 6 Aramis Amok (Romme, V75-6)

Härlig årsdebut. Värd att ta på allvar.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 9 (4–10)

V75-2: 10, 9, 1, 3, 7, 5, 4, 6 (12–2)

V75-3: 1 On Track Piraten (5–9)

V75-4: 6, 8, 11, 13, 15, 3, 7 (5–1)

V75-5: 5 GlobalSatisfaction (2–3)

V75-6: 10, 6, 3, 8 (12–7)

V75-7: 3, 9, 2, 1, 10 (7-11)

2 240 rader/1 120 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75