Westholms dröm gick i uppfyllelse

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ATG LIVE

Annicka och Jörgen Westholm vann Svenskt Trav-Oaks.

Trots ett lopp i hårt tempo visade hon sig vara starkast och en dröm gick i uppfyllelse.

– Det är en ruskig känsla, sa Westholm efter loppet.

Efter ett mycket imponerade kval seglade Annicka och Jörgen Westholm upp som en av förhandsfavoriterna till att vinna Svenskt Trav-Oaks.

”Ruskig känsla”

Som favorit på toton öppnade Annicka i dag bra bakom bilen och var med i en hård körning mot Miss Sixty och Olle Goop inledningsvis. Efter cirka 500 meter kunde Annicka överta ledningen – men det hade kostat. De första 500 meterna travades på mycket snabba 1.08,6. Det hårda tempot höll i sig och Annicka travade varvet på 1.13,7. Med ett varv från mål satte Björn Goop fart i tredjespår med betrodda Ivory Tilly och kom fram utvändigt. På bortre långsidan började Örjan Kihström ett avancemang med Calamara Donna som snabbt kom fram i spåren. Men Jörgen Westholm hade mer krut i ledande Annicka som in på upploppet hade några längder ner till Kihlström. De längderna höll ända in i mål och när mållinjen skars så kastade Westholm pisken högt upp i luften.

– Det är en ruskig känsla, det är det här man jobbar för. Det första varvet blev lite häftigt men det gick ju bra ändå. Känslan när mållinjen passeras är helt obeskrivlig, sa en mycket glad Jörgen Westholm.

Tangerat svenskt rekord

Westholms dröm har länge varit att vinna ett unghästlopp – och med Annickas seger i Oaks så kom den mycket efterlängtade segern och drömmen gick i uppfyllelse. Och på vilket sätt Annicka vann. Segertiden blev 1.13,9 vilket betyder tangerat svenskt rekord. Lie Detector har vunnit samma tid. Segern för Annicka belönades med en miljon kronor.

Publicerad: