Amatören utmanar proffsen med en joker

Foto: Dan-Åke Olsson (ljusblå) och Harpers Joker är laddade inför Sprintermästaren.
TRAV

Här är amatören som ska sätta proffsen på plats.

Med en joker.

– Allt måste klaffa men han är en av dem som gör upp om segern, säger Dan-Åke Olsson som tränar Harpers Joker

Årets Sprintermästarförsök innehåller många fina hästar. Stig H Johansson skickar flera namnkunniga hästar och även Robert Bergh sänder dit Adrian Chip som Peter ”Foppa” Forsberg deläger. Stig H Johansson och Robert Bergh är två stortränare som dagligen firar framgångar. Men nu hotas de.

Av en amatör vid namn Dan-Åke Olsson från Kalmartravet.

Dan-Åke Olsson har nämligen Harpers Joker till start, en häst som på sistone utvecklats enormt och nu tillhör han favoritskaran till att vinna Sprintermästaren.

– Allt verkar bra med Harpers Joker. Han gick det sista jobbet i går och kändes då jättefin. Allt ser bra ut så här långt.

Skogans Joker

Dan-Åke Olsson håller som sagt till på Kalmartravet där han har 22 hästar i träning. Flera stjärnor har synts till i hans stall. Bland annat Gulddivisionaren Skogans Joker som trots sin höga ålder springer kanontider och radar upp kanonlopp. Men Skogans Joker går mot slutet av sin karriär och nu är det tänkt att Harpers Joker ska bli den nya kungen i stallet.

– Allt måste klaffa till 100 procent på torsdag. Vi har inget bra läge men jag vill säga att det är inget måste med att vi hittar till ledningen. Jag tror min häst kan vinna från dödens.

Bäst bakifrån

Harpers Joker har vunnit de flesta lopp från ledningen. Men enligt tränaren så tror han att hästen är bäst när han får attackera bakifrån.

– Jag tror faktiskt han är bättre bakifrån. Så får han ett lopp i ryggar så tror jag han kan överraska de flesta, säger Dan-Åke.

Är du nervös inför loppet?

– Ja, det blir man. Förra året var vi tvåa i Stosprintern men i år spänner vi bågen ännu mer. Artistic Ås och Adrian Chip är bra hästar och de blir tuffa, men min häst är säkerligen med och gör upp om segern, säger Dan-Åke Olsson.