”Inte ofta sådana här objekt ligger ute”

1 av 12 | Foto: KENNETH ISAKSSON
TRAV

En gård i Skurup är till salu för 9,5 miljoner kronor.

”Drömgården” har väckt stort intresse – bland annat hos svenska travtränare.

– Det är inte ofta sådana här objekt ligger ute till försäljning, säger mäklaren Therese Malekzadeh.

Rickardholms Gård i Svaneholm i Skurup är till salu, med en prislapp satt till 9,5 miljoner kronor.

Med ett stall på 15 boxar, en travbana som mäter 875 meter, fina träningsmöjligheter samt närhet till Jägersro travbana så är det en gård som väckt intresse hos svenska travtränare.

Förutom 15 boxar så rymmer stallet även foderkammare, spolspilta, smedja för hovslagare, personalrum, fikarum och tvättstuga och stallet är anpassat för professionell hästsport. Det finns även ex extra lägenhet för personal.

På gården finns också ett bostadshus på tio rum och kök på 249 kvadratmeter, och mark på 7,7 hektar.

”Vill inte nämna några namn”

Therese Malekzadeh hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är ansvarig mäklare för objektet och berättar att gårdar av detta slag inte ofta är till salu.

– Jag har jobbat med det här i åtta år och det är inte ofta sådana här objekt finns ute till försäljning, det är väl andra eller tredje gården på min tid med dessa förutsättningar för trav- och galopp som är till salu, och det är inte ofta sådana här objekt kommer ut där allt redan är befintligt.

Första visningen för gården sker på söndag, och har väckt stort intresse.

– Det är folk både från regionen men även längre ifrån som visat intresse, berättar hon.

Även svenska travtränare har hört av sig, och vill komma och titta.

– Jag vill inte nämna några namn, men det är klart att en sådan här gård med dess möjligheter väcker intresse för folk som är i travbranschen.

”Speciell gård”

Kan du berätta lite om gården?

– Det är en väldigt trevlig och speciell gård, de har haft travverksamhet här tidigare och den lämpar sig bra för både trav och galopp, men även för annan verksamhet. Den ligger ju också i ett område som är attraktivt, det är bra träningsmöjligheter, det är en vacker miljö och sedan närheten både till Jägersro och Köpenhamn.

Therese Malekzadeh sålde en gård bara ett stenkast från denna för cirka sex månader sedan, den gården gick för 8,5 miljoner kronor.

– Det var också med mark och samma läge som den här, och ungefär samma bostadshus. Men, det stallet hade bara fyra boxar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Galopp