Stålmannen som kan ge 40 miljoner

TRAV

Giant Superman kan vara jackpottnyckeln

Foto: Fredrik B Larsson och Giant Superman

40 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75.

En lågtflygande stålman i Jubileumspokalen.

På lördag smäller det på Solvalla.

Jubileumspokalen med en miljon kronor till vinnaren utgör V75-spelets sista avdelning och skär "rätt" häst mållinjen som etta kan en ensam vinnare med sju rätt bli 40 miljoner kronor rikare. En av de deltagande hästarna är fjolårets succéhäst Giant Superman. För ganska precis ett år sedan hittade han sitt livs formtopp och tog i och med det hem både Sundsvall Open Trot och Åby Stora Pris.

- Det var fantastiska segrar båda två och mina roligaste ögonblick med Giant Superman såhär långt, säger tränaren Fredrik B Larsson, vars topphäst även i år har vunnit ett större lopp när han i juni spurtade hem segern och 600 000 kronor i Norrbottens Stora Pris.

Samma superform som Larssons nioåring visade förra året har han emellertid inte riktigt visat såhär långt i år. Men förhoppningen är naturligtvis att den är på gång.

- Såhär långt har den här säsongen gått ungefär som förra året. Jag tycker att han känns bra så vi får se om han kan prestera lika bra som förra hösten. Men det kanske man inte kan begära.

Gynnas av tufft motstånd

I lördagens Jubileumspokal startar "Stålmannen" från ett fint fjärdespår bakom bilen. Även om motståndet är stenhårt har inte Larsson på något sätt gett slaget förlorat.

- Han är som bäst när han möter tuffa hästar. Då blir det oftast hårt tempo och det gynnar honom väldigt mycket. Precis som vanligt får han slå ur underläge men han känns fin för dagen och gjorde en bra insats senast i Visby. Får han ett bra lopp är han säkert med i den främre träffen, det brukar han vara.

Giant Superman har tidigare tävlat mycket utan skor på fötterna, men i sina senaste fem starter har han gått med skor.

- Det kommer han göra igen. Jag tycker att han har tagit mer stryk i ben och muskler när han gått barfota och det tillsammans med att hovkvalitén inte varit den bästa har gjort att han fått tävla med skor.

Nu har det bevisligen ingen stor betydelse om Giant Superman går med skor eller ej. Men snart kan det ändå bli aktuellt att rycka alla fyra skorna igen, för att hitta den där sista växeln.

- Förhoppningen är att kunna köra barfota igen i till exempel Sundsvall Open. Planen är att gå ut där och även i Åby Stora. Det blir inte det lättaste att försvara fjolårssegrarna, men vi ska göra ett försök.

Ola Johansson / Kanal75