”Han måste visa mer”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-30

Fjolårets elitloppsvinnare L´Amiral Mauzun slutade på onsdagseftermiddagen oplacerad i ett större lopp i Frankrike.

Därmed får han vänta på en eventuell inbjudan till årets elitlopp.

– I dag lämnade han inget besked och han måste visa mer, säger Mattias Stenby, sportchef på Solvalla.

L'Amiral Mauzun

Tränaren Jean Philippe Ducher satt själv i sulkyn bakom L´Amiral Mauzun och från 25 meters tillägg lät han sin häst lunka med i sjätte par utvändigt i det tolv hästar stora fältet. Ducher gav sig egentligen aldrig in i matchen utan uppträdde precis som sin häst oslipat och oengagerat.

– Som det såg ut var det inte aktuellt att köra i dag. Samtidigt var det såhär förra året också. Då hade hästen inte visat så mycket innan han blev inbjuden till Oslo Grand Prix. Där var han jättebra och så blev det Elitloppet. Så han är svår att räkna på och vi har inte stängt dörren för honom, säger Stenby.

Även harpersvinnaren intetsägande

Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp, Milord de Melleray, var också med i loppet och även han fick en vilsam resa långt ner i kön. Över upploppet spurtade han skapligt invändigt för sin tränare Thierry Duvaldestin men inte heller han såg märkvärdig ut för dagen.

– Det var samma sak där, det såg inte ut som de hade tänkt köra nåt i dag. Jag vet att Duvaldestin har siktet inställt på Harpers i år igen och vi får väl se om hästen hittar den form som krävs, säger Stenby.

Segern i loppet, som går under namnet Grand Prix du Centre-Est, gick till Nuclear och Pierre Levesque