Svanstedts succé från Florida – vann över 1 miljon kronor

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog hattrick på V75

Kung Åke var i Florida när stallet dominerade.
Foto: Kanal 75
Kung Åke var i Florida när stallet dominerade.

Han dominerar trav-Sverige även när han är på semester.

När lördagens tävlingar på Solvalla avgjordes tog Stall Svanstedt tre nya V75-segrar.
Segerreceptet: Jorma Kontio och Johnny Takter.

När chefen i Stall Svanstedt är utomlands är det många som spekulerar i att stallets hästar går sämre och tappar form. Men under V75-finalerna på Solvalla fick kritikerna svar på tal. Svanstedts hästar imponerade rejält och totalt fick stallet med sig tre segrar och två andraplatser vilket resulterade i 1 115 000 kronor insprunget.
– Hästarna är i fantastisk form även när chefen är på semester, och de bara fortsätter att leverera och vinna V75-lopp varje lördag, helt ofattbart, säger expertkommentatorn Lennart Forsgren.

Monster Drive nära segern

I den tredje avdelningen, tillika gulddivisionen, hade Svanstedt med sin stjärnhäst Monster Drive. För dagen kördes hästen av Jorma Kontio som serverade hästen ett perfekt lopp. Över upploppet var Monster Drive nära att hota vinnaren Friction. Det dröjde en lång stund innan resultatet ropades ut eftersom Friction kort före mål rumplade till i travet. Men Melanders stjärna fick behålla segern och Monster Drive fick nöja sig med andra platsen.

Takter styrde till seger

I diamantstoets final var det återigen en Svanstedttränad häst som var favorit. Denna gång fick Johnny Takter förtroendet bakom Opportunity. Hästen fick ett perfekt lopp i hårt tempo och kunde enkelt avgöra över upploppet. Tredje segern för Stall Svanstedt var ett faktum, dessförinnan hade Jorma Kontio vunnit en dubbel i V75-inledningen.
Räkna med att det är glada miner även i Florida just nu.

Publicerad: