Åkes vinnarrecept – tog dubbel på V86

TRAV

Stjärnkusken vann två lopp inom V86-spelet – avslöjade sitt knep

Foto: Åke Svanstedt bjöd på två imponerande vinnare inom V86-spelet.

Åke Svanstedt bjöd på två imponerande vinnare inom V86-spelet.

Och avslöjade sitt vinnarrecept.

– Vi går mot hösten och då brukar vi dra ner på träningen på många hästar.

1 737 tappra fanns på Solvalla och de fick se en V86-omgång som bjöd på både bra sport och miljonvinnare på spelet.

Tre system klarade åtta rätt. En spelare som lämnat in via sin mobil vann totalt 2 648 492 kronor eftersom man satsat på V8, endast utdelning på åtta rätt.

En spelare på ATG.se hade satsat 480 kronor och vann totalt 1 270 977 kronor.

En spelare hos Ica Kvantum i Järfälla satsade 360 kronor och vann 1 271 855 kronor.

Åke Svanstedt var kvällens kusk och i V86-1 imponerade hans Mellby Sambuca som sprintade till seger på utmärkta 1.11,1 i regnrusket. Vägen till vinnarcirkeln gick via rygg ledaren och lucka 300 meter kvar.

Efter loppet avslöjade Åke Svanstedt att han lyckats sätta Mellby Sambuca i toppform genom att han dragit ner kraftigt på träningen.

– Nu tycker jag han känns lika bra som när han var bra förra året. Vi går mot hösten och då brukar vi dra ner på träningen på många hästar. För det blir sämre yttre förhållande och många hästar mår lite sämre av dåligt väder, regn och kallt och då får de ha det lite bra i träningen istället, förklarade Axevallatränaren.

Strålande humör

En annan Åke Svanstedt-häst som visade finfin höstform var Listas Rafiki som växlade ner konkurrenterna till småmynt i V86-3 när han svepte till ledningen från sjätte utvändigt mellan 800 och 500 meter kvar. Fyraåringen försvann sedan till vinst på 1.12,3 över sprinterdistans.

– Han har bättre form än vad raden visar. Jag har kört upp i vagn ett par gånger så att han galopperat. Men i dag åkte ägaren med så att jag var mer skärpt…, sa Åke Svanstedt som var på ett strålande humör trots regnrusket.

Och det var kanske inte så konstigt. Förutom de två vinnarna inom V86-spelet vann han även ett lopp utanför V86-spelet (Verymuchkiss Karsk) och var tvåa med två hästar (Golden Boy i V86-2 och Go Johnny Gogogo i V86-5).

Firade i vinnarcirkeln

Kusken Daniel Olsson fick fira sin 42-årsdag i vinnarcirkeln dit han tog sig med Nimbus Hackstable, som spurtade sylvasst efter sen lucka från rygg ledaren i V86-2.

Kvällens största skräll kom i V86-4 där Hans-Owe Sundberg gav 43-oddsaren Laurentius Romeo de rätta ryggarna till upploppet där fyraåringen avgjorde säkert på pigga ben.

Nästa smällkaramell kom i V86-7 där 20-oddsaren Uranium var helt överlägsen i händerna på Lasse Punkari. Segern var den elfte på 21 starter för amatörkusken på Solvalla i år.

– Det är osannolikt. Hälften segrar på "Valla", visserligen många i amatörlopp med överlägsna hästar, men ändå jävligt bra gjort..., sa Lasse Punkari.

Vinsten för 13-oddsaren Prey Frontline och Johnny Takter i V86-5 var också en överraskning för spelarna.

Kuskseger nummer 1999

V86-omgången bjöd även på ett lärlingslopp och Satisfied la Marc imponerade i händerna på skötaren Svante Ericsson. Ledningen från start till mål var segerreceptet i V86-6.

- Det var som en lek i parken för honom. Han betyder mycket för mig. Han är så klok och gör precis det man begär av honom. Det är verkligen en sådan häst man tycker om, kommenterade segerkusken.

V86-omgången avslutades med kuskseger 1 999 för Peter Untersteiner som fastställde utdelningen på åtta rätt till 1 059 397 kronor tillsammans med Jumble Ås. Sju rätt gav 8 779 kronor och sex rätt 439 kronor.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75